joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Acțiune împotriva pescuitului ilegal. Jandarmii arădeni au descins în zona localităților Chișineu-Criș, Socodor, Pilu și Vărșand

  de Special Arad | 3 iunie 2024, 4:22 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Jandarmeria Arad)

  Jandarmii arădeni au desfășurat, duminică, 2 iunie, împreună cu reprezentanți ANPA Transilvania, o acțiune de prevenire a pescuitului ilegal, în zona localităților Chișineu-Criș, Socodor, Pilu și Vărșand, din județul Arad.

  Pe timpul acțiunii jandarmii au constatat 24 de încălcări ale prevederilor legale, fiind aplicate 24 de sancțiuni în valoare de 13.200 de lei, pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace a peștilor și a altor viețuitoare acvatice, în zonele de protecție și pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și alte viețuitoare acvatice vii, efectuat în perioada de prohibiție, în zonele piscicole naturale, faptele constituind încălcări ale prevederilor legale prevăzute de O.U.G. nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

  Tot în cadrul acțiunii, jandarmii au depistat un tânăr de 28 de ani, aflat la picnic, care nu a aruncat deșeurile în locurile special amenajate.

  „Totodată un tânăr de 28 de ani care desfășura o activitate de picnic în localitatea Socodor a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 54/ 2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Acesta a încălcat prevederile legislației în vigoare, în sensul nerespectării obligației de a arunca deșeuri doar în locurile special amenajate. Protejarea mediului constituie o responsabilitate a fiecăruia dintre cetățeni și orice încălcare a legislației are efecte pe termen lung”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Arad.

  Citește și: 100 de situații de urgență gestionate de ISU Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.