Acțiune de ecologizare la Parcul Natural Lunca Mureșului, în avans, de Ziua Pământului

  de Special Arad | 20 aprilie 2021, 10:50 AM | Eco | Știri Arad

  0

  Clubul Rotaract Arad-Cetate, în parteneriat cu Interact Arad Cetate și Rotary Arad-Cetate, au desfășurat în data de 17 aprilie o acțiune de ecologizare la Parcul Natural Lunca Mureșului, pentru a marca Ziua Pământului, care va fi sărbătorită la nivel internațional în 22 aprilie.

  Începând cu anul 1970, în 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului. Tema de anul acesta este „Însănătoșim Pământul nostru” (Restore Our Earth).

  „Parcul Natural Lunca Mureșului este vizitat anual de mii de persoane care se bucură de verdeața și aerul curat din rezervație. Unii dintre vizitatori consideră firesc să lase în natură ambalaje, resturi alimentare sau alte obiecte. Personalul parcului igienizează zonele amenajate și, suplimentar, organizații nonguvernamentale derulează acțiuni de ecologizare,  dar cu toate acestea, în acțiunea de sâmbătă au fost adunate deșeuri care au umplut 20 de saci preluați cu promptitudine de SC Retim SA.”, anunță Clubul Rotaract Arad-Cetate.

  Deșeurile adunate au fost diverse: ambalaje de platic, sticle, doze de aluminiu, dar și măști medicale sau, mai grav, corpuri neînsuflețite ale animalelor de companie. „Toate acestea arată că sunt necesare demersuri de responsabilizare a vizitatorilor privind comportamentul necesar pentru a prezerva ecosistemul extarordinar de lângă Arad”, se arată în comunicatul remis Special Arad.

  Acțiunea de ecologizare se adaugă activităților de plantare derulate anual de Rotary Arad-Cetate. „Avem convingerea că arădenii prețuiesc Lunca Mureșului și pot contribui la păstrarea ei prin evitarea aruncării deșeurilor în locuri neamenajate. Împreună putem reînsănătoși pământul!”, încheie Clubul Rotaract Arad-Cetate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.