miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie”

  de - | 30 martie 2021, 12:04 PM | Anunțuri

  0

  Primăria Municipiului Arad lansează campania „ARAD VERDE VIU”, o campanie organizată în contextul punerii în circulație a unor tramvaie noi, eficiente energetic, prin Proiectul ,,Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie’’, co-finanțat prin Regio Programul Operațional Regional 2014-2020.

  Inițiativa este menită să încurajeze arădenii de toate vârstele să apeleze la mijloacele alternative de deplasare – tramvai, bicicletă, mers pe jos – pentru un oraș mai curat, mai puțin aglomerat și cu siguranță mai verde.

  Sub sloganul „Cu tramvaiul, cu bicicleta sau pe jos – e mai sănătos!”, Primăria Arad îi îndeamnă pe arădeni să (re)descopere beneficiile acestui mijloc de transport folosit neîntrerupt de mai bine de 150 de ani. Indiferent de scopul deplasării, un lucru este cert: o călătorie cu tramvaiul înseamnă confort și siguranță. Dacă la acestea adăugăm economia de timp și bani și șansa de a scăpa de grija ambuteiajelor sau cea a locului de parcare, atunci avem toate argumentele să lăsăm mașina acasă și să ne îndreptăm spre cea mai apropiată stație de tramvai. Din orice punct al orașului, nu ne va lua mai mult de 15-20 de minute de mers pe jos.

  Însă nu trebuie să uităm că în Arad avem o alternativă la transportul în comun, demnă de luat în seamă: bicicleta. Campania „ARAD VERDE VIU” le reamintește arădenilor de plăcerea pe care o pot simți luând orașul la pedală. Cu cei 135 kilometri de piste pentru biciclete, doar vremea rea le poate umbri bucuria de a se deplasa prin oraș pe două roți.

  Totodată, inițiativa „ARAD VERDE VIU” încurajează mersul pe jos, acesta fiind o alternativă perfectă pentru deplasările scurte, între diferite puncte de interes din oraș.

  Simțim nevoia unor astfel de acțiuni, care au ca scop schimbarea de mentalități și influențarea majoră a stilului de viață în general. Considerăm că putem avea o contribuție majoră la educația tinerei generații și la influențarea acțiunilor realizate de cetățenii de toate vârstele, în tot ceea ce cuprinde spectrul larg al protejării mediului înconjurător. Combaterea efectelor nocive ale gazelor cu efect de seră poate fi realizată cu pași mărunți, dar siguri – lucru pe care îl putem face numai împreună.

  Astfel, vă invităm la un exercițiu de responsabilitate față de mediu, față de viață în general! Știm că numai împreună vom putea realiza o schimbare care să conteze. Ne bazăm pe implicarea tuturor și suntem siguri că răspunsul va fi unul pozitiv!

  Noi susținem ARAD VERDE VIU!

   

  Informații privind Proiectul ,,Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie’’:

  Obiectivele proiectului: Reducerea emisiilor de carbon din transport în Municipiul Arad prin achiziția de material rulant nou (tramvaie), care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, facilitând astfel transferul sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme către transportul public.

  Obiectivele specifice sunt:

  1. Achiziționarea unui număr de 10 tramvaie noi, eficiente energetic, din care 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie;
  2. Reducerea timpului de călătorie cu tramvaiul;
  3. Creșterea vitezei comerciale a transportului public;
  4. Reducerea nivelului de zgomot, a consumului de energie electrică;
  5. Creșterea confortului și siguranței pasagerilor.

  Valoarea totală a proiectului este de 87.462.776,23 lei, iar valoarea nerambursabilă este de 72.102.436,58 lei.
  Data începerii proiectului este 13.03.2020, data finalizării proiectului este 31.01.2022.

  footer 126169

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.