sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trenul Arad-Oradea a luat foc. Automotoarele trenului, vechi de 86 de ani

  de Special Arad | 1 septembrie 2023, 1:27 PM | Regional

  2

  (foto: captură video Youtube)

  Trenul Regio 3111 Arad-Oradea a luat foc în această dimineață, la intrarea în stația Oradea Vest, fiind afectate ambele automotoare.

  Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind evacuat.

  CFR Călători a informat, de asemenea, prin intermediul unei informări postate pe site-ul companiei că „în această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3111 Arad – Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat. Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

  Potrivit Club Feroviar, ar fi vorba de două automotoare Malaxa 1000 a căror fabricație a început la 1937, în urmă cu 86 de ani.

  Pompierii bihoreni au primit un apel prin care se sesiza producerea incendiului la ora 06.25. La fața locului au ajuns cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

  În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren.

  Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 07.20. evenimentului.

  Cauza probabilă a incendiul a fost stabilită ca fiind „efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ….adică vorba lui Brâncusi, variantă..
   Vezi latv in ‘odiosul’ vest locomotive de juma de secol sau chiar 1 secol, ca o BIJUTERIE, ca nouă.. no coment..
   Că la ‘etatea’ motorului sa aibă probleme e ~normal, se schimba etc
   Baiul cu focul e ca GARANTEZca MUSTEA in ‘unele’ zone de motorina sau/și ulei/etc, că iaca, mai aveți pretenții să fie și curațel. ( ca de la o scânteie sa nu devină torță)
   Băăă, mâncavaș, aveti acum pistoale cu jet de apă, detergenți de nici nu visau bunicii, da jegul trebuie să arate.. MENTALITATEA..
   Daaa, vestul ne ciocaneste, jupuiește și privește de sus, pe nedrept, vai și off ..

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.