duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”. Atac cibernetic asupra site-urilor MApN, Poliția de Frontieră și CFR Călători

  de - | 29 aprilie 2022, 9:42 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Atac cibernetic de amploare la instituțiile statului român! Site-urile Guvernului României, al MApN, CFR Călători și al Poliției de Frontieră au fost atacate.

  Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

  Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

  Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

  Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, și asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunță instituția. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

  Site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN, precizează ministerul.

  Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

  Grupul de hacking Killnet își revendică responsabilitatea pentru distrugerea site-urilor web ale Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, operatorului feroviar CFR Călători și OTP Bank România, susțin surse guvernamentale.
  Atacul vine după ce Guvernul României a spus că ia în calcul furnizarea de arme Ucrainei.
  „Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet, potrivit surselor guvernamentale.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.