sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Acesta este un supliment alimentar…

  de Teofil Grădinaru | 17 februarie 2021, 9:33 AM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor

  5

  …Urmăriți cu atenție prospectul!
  Din motive de insomnia, azi-noapte butonam telecomanda. M-am oprit la un film pe care l-am mai văzut tocmai pentru că, dacă aș fi adormit, n-aș fi pierdut nimic. În așteptarea somnului, a sosit calupul de publicitate. În primele 13 reclame, 11 au fost despre diferite suplimente alimentare care regenerează ficatul, slăbesc, întăresc inima, curăță vasele sanguine și mai știe dracu’ ce fac. Celelalte două reclame erau și ele cam de același gen: o reclamă la pastă de dinți iar cealaltă la regenerarea părului. Toate cele 11 reclame pomenite mai sus s-au terminat invariabil cu expresia „Acesta este un supliment alimentar. Urmăriți cu atenție prospectul!”
  Păi, dacă aceste produse sunt așa de mirifice, de ce mai suntem avertizați? Și, în general, chiar așa bolnavi suntem? În fapt, suntem o nație bolnavă, dar de credulitate. Suntem dispuși să credem orice ni se vâră sub nas, fugim după reduceri, credem în alimente și medicamente miraculoase și deseori uităm să citim prospectul, așa cum ni se sugerează, mai ales că prospectul este scris cu litere mici, cât se poate de mici. Să nu mai spun de sumedenia de produse alimentare din supermarketuri, cu etichetă bio sau fără E-uri, făcute tot pentru credulii care împânzesc magazinele.
  Prin urmare, sătul să mi se spună să citesc cu atenție prospectul, am mutat la sport, apoi m-am dus în bucătărie și am mâncat niște paste, care sigur nu erau bio, poate că aveau E-uri, dar e clar că n-aveau prospect pe care să-l citesc.
  În final, pentru a sublinia cât se poate de clar jocurile acestor producători, am văzut acum vreun an o reclamă la ceva „supliment alimentar” care îți regenerează memoria de în câteva zile poți învăța o limbă străină. Ei, bine, în clipul respectiv o doamnă ciripea ceva în chineză, cu doi bătrânei, apoi se adresa telespectatorilor, în engleză (I se vedea pe buze) dar cu supraredarea vocii în limba română. Și-atunci mă întreb, dacă medicamentul ăla, produs alimentar să fie, e așa bun, de ce doamna n-a învățat și românește, ca să ne convingă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bun comentariul dar sigur 80% nu citesc acest articol deoarece nu e despre gagici,nu e un scandal,nu e un omor, dar defapt omoară,din păcate nu prostia .
   Unde mai pui că aceste televiziuni și reclame contrazic unele emisiuni ce ne spun cum să trăim bine .
   Oare când au dreptate făuritori de opinie din televiziune când dau reclamele astea de doi bani sau când ne spun noua cum sa traim mai bine .
   E ca și aia doi ce erau pa la o televiziune prosti satului dar ei aveau păreri cum dracu sa ai o societate normala in tara asta .
   Și când te gândești că televiziunile ne spun noua ce procentaj de prostie avem in tara asta dar ei o profilează cum pot mai bine din goana după rating.
   Ajute doamne sa scăpăm.de prosti .

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Mulțumesc pentru compliment. Din păcate, industria medicamentelor (că de fapt astea sunt suplimentele alimentare) este dintre cele mai mari în întreaga lume. Și e și normal, pentru că fiecare ne gândim la sănătatea noastră, cu atât mai acut pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea categoria de vârstă de peste 60 de ani este cea mai vulnerabilă la acest bombardament de reclame. Și, cu tot riscul de a jigni pe unii, în această categorie se regăsesc cei mai mulți creduli.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.