Această româncă a avut cel mai urât concediu de odihnă. S-a întors la serviciu şi nu a mai găsit pe nimeni

  de Special Arad | 27 august 2014, 11:15 AM | Business

  0

  Business Magazin prezintă povestea unei foste şefe de recrutare într-o multinaţională din România, care a s-a întors anul trecut, în contextul în care se pregătea vânzarea firmei, dintr-un concediu de odihnă forţat, pentru a afla că nu mai are loc de muncă.

  V.P., care a lucrat, până acum an, pe un post de management într-o multinaţională din România specializată pe servicii de recrutare, le-a povestit celor de la Business Magazin cum a ajuns să fie dată afară în timpul unui concediu de odihnă pe care a fost obligat să şi-l ia şi cum se luptă de atunci, în instanţă, cu foştii săi angajatori.

  V.P. a început să lucreze în compania respectivă din 2008, când s-a întors din Elveţia, unde avusese un loc de muncă tot în domeniul recrutărilor. Pe urmă, a fost promovată şi a devenit şef de recrutare. Pe urmă, ea şi colegii săi au fost informaţi că firmaera în proces de vânzare şi îşi vor primi o parte din salarii după finalizarea tranzacţiei. Cum V.P a făcut, în toată acea perioadă, legătura între nemulţumirile subalternilor şi management, spune că a devenit un personaj „incomod”.

  În luna mai a anului trecut, V.P. s-a întors din concediul de odihnă şi şi-a găsit biroul gol: „nu mai erau nici laptopul, nici dosarele, nici mobila, nici măcar planta de birou. Arăta ca o cameră care îşi aşteapta noul locatar”, povesteşte ea. După certuri şi negocieri aprinse cu şefii săi, care îi cereau să îşi dea demisia, femeia a acceptat propunerea lor de a-şi mai lua o săptămână de concediu, timp în care atât ea, cât şi şefii ei să se gândească la termenii viitoarei lor colaborări.

  După trei săptămâni de concediu prelungit, a apelat la un avocat. Pe urmă, i s-a interzis accesul în firmă şi spune că a primit şi ameninţări. După mai multe înfăţişări în instanţă, unde foştii şefi spuneau că V.P. a fost dată afară conform legii, femeia a primit o ofertă: 5.000 de euro, pentru a renunţa la proces. Ea spune că nici nu a stat pe gânduri înainte să îi refuze, pentru că aceştia îi datorează o sumă mult mai mare, plus cheltuielile de judecată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.