Accident grav în prima cursă a sezonului în Formula 1. Fernando Alonso – la spital! (Video)

  de Special Arad | 20 martie 2016, 9:43 AM | Sport

  0

  Marele Premiu al Australiei, întrerupt după un accident grav, a fost reluat cu turul 19, piloţii rulând în spatele safety car-ului. Marele Premiu al Australiei a fost oprit cu steagul roşu, duminică, în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat de spaniolul Fernando Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

  Cursa de pe circuitul Albert Park din Melbourne a fost oprită cu steagul roşu, duminică, în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat de spaniolul Fernando Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

  Gutierrez a frânat mai devreme inaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta-faţă maşina din faţa lui. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat  în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer. Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor. Cei doi piloţi au fost transportaţi la centrul medical al circuitului.

  După accident, safety car-ul a ieşti pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari). Marele Premiu de Formula 1 al Australiei este prima etapă a sezonului 2016.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.