joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Academia Română și Teologia arădeană, în simpozion la UAV

    de Special Arad | 4 iunie 2022, 9:26 AM | Educaţie | Știri Arad

    0

    Comunicat. „Istorie, cultură și spiritualitate în secolele XIX-XX. Academia Română și Teologia arădeană” , un simpozion care a reunit la Arad academicieni, profesori, teologi, studenți și elevi s-a derulat în perioada 2-4 iunie la Facultatea de Teologie „Ilarion Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

    Deschiderea festivă a simpozionului a avut loc în aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă, în prezența Î. P. S. Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a P. S. Părinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului, a P. S. Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a Dlui. Acad. Ioan Bolovan, a Dlui. Dr. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a Dnei. Prof. Dr. Codruța Stoica, prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, și a Dlui. Dr. Doru Sinaci, subprefect în cadrul Instituției Prefectului Județului Arad, a conducerii Facultății de Teologie arădene și a întregului corp profesoral, precum și a studenților.

    Mesajul președintelului Academiei Române, Dl. Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a fost citit de către Dl. Acad. Ioan Bolovan și a punctat frumoasa și îndelungata colaborare existentă între cele două instituții.

    De altfel, fiecare din cei prezenți a subliniat rolul pe care școala teologică l-a avut în dezvoltarea culturii și școlii arădene, precum și prestigiul de care teologii arădeni s-au bucurat în rândul academicienilor români.
    Un moment important a fost acordarea Diplomei și Medaliei Aniversare 200 de ani, Academicianului Ioan Bolovan, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului Teologiei Ortodoxe în cultura română.

    Lucrările simpozionului au continuat pe durata întregii zile, la această manifestare luând parte profesori de istorie și de teologie universitară (din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea și Arad), istorici și cercetători români din țară și din Voivodina, precum și dascăli și istorici locali.

    A fost unul din cele mai importante evenimente din calendarul Bicentenarului Teologiei Arădene.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.