marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A vorbit singur. Primarul Brașovului, „taxat” de jurnaliștii locali după ce aceștia au plecat de la conferința de presă

  de - | 26 ianuarie 2022, 8:55 AM | Naţional

  0

  (foto: adevărul)

  Primarul Braşovului, Allen Coliban, s-a pus rău cu presa locală, când a acuzat mai mulţi jurnalişti că nu au verificat o informaţie – deşi aceştia îi ceruseră un punct de vedere. Reporterii au ieşit din sală la conferinţa de presă organizată de primar. Un protest inedit a avut loc la Braşov, când primarul Allen Coliban a criticat „acea parte a presei”, care nu ar fi respectat „deontologia de a verifica din trei surse” în legătură cu achiziţionarea unui teren de către Primăria Braşov.   Municipalitatea are un grup de WhatsApp pe care comunică de cele mai multe ori cu presa locală. După ce consilierul local Pamela Diaconu a declarat că un teren pe care Primăria Braşov intenţionează să-l cumpere ar costa mai mult decât a anunţat primarul Allen Coliban, câţiva reporteri au cerut, pe grup, o declaraţie din partea edilului şef.

  Declaraţia nu a venit, dar surpriza a fost şi mai mare când, vineri seara, 21 ianuarie, în Jurnalul Primarului, pe o reţea socială, Allen Coliban a declarat că reporterii au scris fără să verifice informaţia.    În acel moment, reporterii au hotărât ca la conferinţa de presă de marţi, 25 ianuarie, să se prezinte şi, în momentul în care Allen Coliban va începe să vorbească, să părăsească sala cu toţii. Ceea ce s-a şi întâmplat.

  „Comunitatea presei locale a protestat, astăzi, părăsind conferinţa de presă a primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs.   

  Relaţia primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând urmăritorilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informaţii doar în presa naţională, jurnaliştii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraş. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcţia de edil a Braşovului.   

  Rămânând în aceeaşi poveste, primarul Braşovului îşi permite să „urecheze” jurnaliştii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campania electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliştii pe care îi considerau apropiaţi ai fostei administraţii doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Braşov şi a primarului de atunci, George Scripcaru.   

  O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relaţiei presei cu exponenţii administraţiei locale, atât primarul, cât şi viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliştii din presa locală.   

  Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că, dacă îl loveşti pe unul dintre noi, ne loveşti, practic, pe toţi. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomaţie mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Braşovului.   

  Solicităm primarului Allen Coliban să îşi folosească „Jurnalul primarului” pentru a-şi cere scuze pentru jignirile aduse presei braşovene. De asemenea, solicităm o relaţie corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare. 

  Acest protest este susţinut de publicaţiile BizBraşov, NewsBv, Transilvania 365, BraşovMetropolitan, „Bună Ziua, Braşov”, Monitorul Expres, Realitatea de Braşov”, au transmis reprezentanţii presei braşovene.

  Citeste mai mult: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.