duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A venit „vedetă” și-a plecat (cu) speranță în concediu și nu s-a mai întors! Dom’ Șerbănică, nea comisaru’, îi bună țuica de Gurahonț?

  de O. Peniță | 1 octombrie 2019, 12:23 PM | Pamflet | Topic special

  10

  (foto: natgeo.ro / Facebook)

  În urmă cu ceva timp, nu mai știm exact când și nici nu avem chef să căutăm fiindcă nu asta e „speța”, subcomisarul Cezar Șerbănică era numit adjunct al inspectorului șef al IPJ Arad, comisarul șef Ioan Tamaș. Șerbănică, tânără speranță în ale condusului organizației, că sigur nu ne referim la munca de polițist deoarece nu ne aducem aminte ceva notabil făptuit de el (scuzele noastre!), își primea „bastonul” de adjunct și urma să fie responsabil de Ordinea Publică din județul Arad. Dacă a avut pile?… Ha! Ha! Ha!…

  Ei bine, cu bastonul a rămas în mână și-l ține strâns ca nu cumva să-i scape în cazanul de țuică, însă e cert că funcția de adjunct al inspectorului șef nu o mai are. După două împuterniciri succesive, de șase luni, o a treia nu mai era legală, deci nici posibilă, așa că Cezar, polițistul, comisar la ora asta, și-a băgat repede la înaintare concediul de odihnă.

  Probabil că-și spunea, în clipele de „visare”, că până se va relaxa puțin, ministrul de Interne va da curs solicitării „vocilor” din piscină și îi va rezolva o funcție și lui: ori adjunct al unui nou comandant, de preferință mai „bătrân”, actualul, Tamaș, fiind săpat la temelie inclusiv cu aportul său, ori, dacă nu iese prima schemă, „șef la Autostrăzi”!

  No… și a trecut concediul de odihnă, și ce să facă Șerbănică, că la muncă nu era de mers având în vedere cât de tare se dă la gioale, plus că se mai și uită unii „colegi” urât la el din cauza unor fotografii pe care le-ar fi comandat și ar fi făcut negoț cu ele. Dar asta-i altă poveste, poate cu o altă ocazie…

  Revenind, în pas de… așteptare, Șerbănică și-a băgat concediu medical, dar acum nu mai stă lejer, ci ca pe spini, fiindcă treaba nu e oablă deloc, mai ales pentru că nu știe când și cum își va primi un post bun – nu al Crăciunului – și dacă-l va primi…

  Mai mult, spun surse de-ale noastre bine informate, că își iubește familia, a fost solicitat de urgență la Gurahonț (sau pe undeva prin zonă), că cică trebuie să-și arate cunoștințele de Ordine Publică pe lângă o anumită fabrică de alcool. Adică, să arate el cum se păzește, cu bastonul (încă) pe care nu l-a predat, așa bunătate de țuică de cireșe sau, după caz, zic unii, de „făcătură” de cireșe.

  Așadar, dom’ Șerbănică, acestea fiind zise, rămâne să ne vedem după concediile prelungite, dacă nu cumva ne chemați înainte la o țuică. Nu venim în control, venim să o degustăm și să ne depănăm amintirile la gura sobei… sau la robinetul cazanului.

  Citește unde am fost și unde am ajuns: Și Iulius Cezar a trecut „Rubiconul” de la IPJ… Poliția Arad are un nou adjunct începând de vineri!

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. D-le inspector șef Tamas, frica naște monștri. Poate o sa aveți în continuare inspirația de a mai truca poze, însă ceea ce nu veți putea truca este neprofesionalismul și abaterile grave constatate de corpul de control al MAI. Cine râde la urma, rade mai bine.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.