miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Deși inițial respins, proiectul cu blocurile pe Tricoul Roșu a trecut de votul consilierilor

  de Raluca Medeleanu | 31 octombrie 2023, 10:59 AM | Administraţie | Topic special

  5

  Degeaba s-a decis în iulie să se meargă pe procedura exproprierii în ceea ce privește terenul de la Tricoul Roșu, că proiectul ce permite proprietarului să construiască blocuri pe o parte din teren a fost forțat din nou pe ordinea de zi a ședinței de luni, 30 octombrie, și de această dată a adunat numărul necesar de voturi ca să fie aprobat.

  De câțiva ani, municipalitatea și-a pus în plan să preia terenul de la fosta fabrică Tricoul Roșu pentru a îl amenaja ca prelungire a parcului de la Pădurice. Planurile nu au ieșit, întrucât proprietarul a câștigat în instanță.

  În această vară însă, în 26 iulie, arhitectul șef al Municipiului Arad a prezentat consilierilor planurile care au rezultat în urma unor negocieri între Primărie, proprietar (firma Europolis) și un investitor (Residence Imobiliare Moț).

  schita prelungire parc padurice tricoul rosu

  Conform schițelor prezentate (cu rol ilustrativ, ele nefiind parte a unui proiect tehnic oficial), proiectul ar fi fost un compromis: o parte din teren ar fi fost amenajat de proprietar ca parc, o parte, dinspre partea cu strada Nelu Aristide Dragomir, ar fi urmat să fie construite blocuri de 6 și 8 etaje, iar o mică parte să fie amenajată ca parcare subterană (colțul dintre str. N. Aristide Dragomir cu str. Miron Costin, de 80 locuri).

  Consilierii nu au votat atunci proiectul deoarece erau nemulțumiți că porțiunea de parc a fost redusă de la 2,5 hectare la 1 hectar, fiind de părere că varianta exproprierii terenului era mai dezirabilă.

  Cu toate acestea, Primăria nu a mai considerat oportună cheltuirea banilor din bugetul local pentru această expropriere (aprox. 10 milioane euro) și a revenit la planurile din vară. Proiectul a trecut de această dată de votul consilierilor, adunând 16 voturi „pentru” (PNL, PSD, UDMR, PMP), contra a 7 abţineri din partea consilierilor USR.

   

  •  Citește și: Protocolul pentru extinderea Parcului Pădurice pe terenul de la „Tricoul Roșu” nu a convins consilierii locali · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vedeți ca ora site-ului nu e actualizată și postați articolele în viitor.
   Dezvoltatorul acesta nu cred ca dispune de fondurile necesare pt acest proiect la fel ca cei cu parcul fotovoltaic de la Grăniceri Pilu,au pregătit hârtiile pt ca altfel de preț obții pe un teren când PUZ-ul e deja aprobat.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Ceva io tare nu înțăleg. Faceți furtună într-o olită de noapte pus ptr.făcut pipi
   De ce nu se construiește un bloc pe terenul din fața Primăriei. Nu-i nevoie de procese, e terenul nostru. Are infrastructură , e în centrul orașului, are tot ce trebuie

   +6 voturi
   +1
   -1
  3. @B.ul Republicii 75, cu tot respectul pentru idee

   Salahoriul (Consiliului) Local Municipal au aprobat, printre altele, și proiectul „privind transmiterea în folosință a cinematografului Dacia bisericii Ekklesia
   Petru salahorii (consilierii) locali arad, Un bloc pe terenul din fața cinematografului Dacia pentru enoriașii bisericii Ekklesia

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.