joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A stat 28 de ani în închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o. Cum și-a demonstrat nevinovăția

  de - | 17 februarie 2023, 9:06 AM | Internaţional

  0

  Americanul Lamar Johnson a ieșit din închisoare ca un om liber, după ce în urmă cu 28 de ani a fost condamnat la închisoare pentru o crimă, scrie BBC.com.

  Bărbatul în vârstă de 50 de ani și-a dovedit nevinovăția abia după ce adevărații criminali au recunoscut. Un judecător din Missouri l-a eliberat marți, menționând că sunt probe „clare și convingătoare” că Johnson este nevinovat.

  „Este copleșitor”, a spus bărbatul, la ieșirea din sala de judecată. Avocata sa și organizația neguvernamentală Innocent Project (Proiect Nevinovat), care l-a susținut, au criticat procurorii pentru că au insistat ca bărbatul să rămână închis.

  „Niciodată nu au încetat să spună că Lamar este vinovat și nu i-ar fi deranjat dacă murea în închisoare”, au transmis avocații bărbatului, într-o declarație scrisă.

  Lamar Johnson a fost condamnat pentru omorârea lui Marcus Boyd în 1994. Boyd a fost împușcat de doi oameni deghizați, de pe terasa lui Lamar Johnson. Acesta a susținut continuu că nici nu era acasă în momentul crimei.

  Abia acum un martor care îl învinovățea și-a retras declarația, iar adevăratul criminal, aflat în închisoare pentru alte fapte, și-a recunoscut vina și și-a turnat și complicele.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.