miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  A recicla NU este o rușine! Este un act de responsabilitate civică

  de Andrada Bobiș | 13 aprilie 2024, 10:12 AM | Strada | Topic special

  3

  În ultima perioadă s-a observat o tendință îmbucurătoare: tot mai mulți arădeni, fie noapte, fie zi, aleg să recicleze.

  Vă amintim că suntem nevoiți să plătim 50 de bani în plus pentru orice băutură cumpărată de până în 3 litri, ambalată în sticlă, plastic sau aluminiu. Banii îi primim înapoi dacă aceste ambalaje sunt returnate.

  Aparatele de colectare pline mai tot timpul

  Astăzi ne-au atras atenția aparatele de reciclare din municipiu, unde indiferent de oră din zi se poate observa că arădenii,  aproape mai tot timpul stau la rând – unii cu sacii plini- să recicleze ambalajele.

  Banii returnați , unul dintre motivele pentru această creștere a interesului în reciclare

  Aș vrea să cred că oamenii conștientizează din ce în ce mai mult efectele poluante ale produselor de unică folosință și ale deșeurilor nebiodegradabile și sunt mai dispuși să acționeze, însă tind mai mult a crede că nevoia de bani -pe care o recuperăm cu toții în urma reciclării- este unul dintre motivele care stau la baza acestei schimbări de atitudine.

  Banii recuperați în urma reciclării sunt un stimulent puternic pentru oameni, ca ei să colecteze și să recicleze deșeurile în loc să le arunce la gunoi.

  Impactul pozitiv al creșterii numărului de oameni care practică reciclarea în mai multe locații din Arad nu face altceva decât să ne bucure și să reflectăm cu toții asupra acestei schimbări de atitudine pozitivă.

  A recicla NU este o rușine!

  Este important ca această tendință să continue și să fie susținută de eforturile individuale și colective pentru protejarea și conservarea mediului înconjurător pentru generațiile viitoare și NU uitați : a colecta, nu este o rușine ! Colectarea nu este doar o activitate necesară, ci și un act de responsabilitate civică și respect față de mediul înconjurător și comunitatea noastră.

  Este important să promovăm acest mesaj și să încurajăm tot mai mulți arădeni să se implice în colectarea și reciclarea deșeurilor, pentru a crea un mediu mai curat și mai sustenabil pentru orașul nostru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Problema este acum la recipientele fara semn Returo.Cu ele ce se va intampla?
   Elocventa a fost perioada in care,dintr-o greseala de sistem,o multinationala platea prin automatele de reciclare cate 50 Bani pentru orice tip.
   Am ramas incantat ca nu mai vedeai nici urma de pet,doza,sticla pe jos sau la tomberoane.
   Ar fi trebuit sa se mearga in paralel,macar 6 luni si era curatenie.

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Majoritatea dintre noi ar recicla mult mai mult, daca autoritatile sau Returo asta ar facilita reciclarea! Cum ramane cu sticlele si peturile fara semnul returo!? In orasele mici, gen, Ineu, Santana, …., Curtici, un comune, sa existe, centre amplasate de Primarii! Cate o cutie la Penny, Lidl …. sunt insuficiente! Iar cei 50 de bani returnati sunt de fapt …. banii nostrii, ai fiecaruia, asa ca, nici un avantaj!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.