duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A plecat la cumpărături. Când s-a întors acasă, soția și fiica lui de trei luni fuseseră ucise de o rachetă

  de - | 25 aprilie 2022, 10:00 AM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook/ Velria și Kira)

  Iuri Glodan era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la OdesaLa intrarea în blocul în care locuia, a strigat la poliție să-l lase să intre în clădirea în flăcări. Când a ajuns în apartamentul său, a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească. Trupul fetiței sale de 3 luni, Kira, a fost descoperit mai târziu: a văzut-o pentru prima dată când s-a întors duminică în apartament, reatează BBC.

  Atacul rusesc care a ucis trei generații dintr-o singură familie a stârnit indignare și revoltă în Ucraina. Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuței Kira.

  Ce fel de amenințare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee națională a Federației Ruse”, a spus el.

  Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a adăugat Zelenski.

  Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament – albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său făcut bucăți.

  Dacă las lucrurile în apartament, oamenii le vor arunca la gunoi. Vreau să le păstrez ca amintire”, a spus el.

  Iuri și Valeria erau împreună de nouă ani.

  Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, putea să-i înțeleagă. A fost o mamă și  o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlnești doar o dată în viață și a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

  Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăiește „un nou nivel de fericire”.

  Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

  Am fost atât de fericiți când s-a născut Kira”, spune Iuri.

  Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica și soția mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”, spune el.

  Iuri vrea ca lumea întreagă să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

  „Este o durere pentru familia mea, pentru orașul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizație. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.