A murit pacientul Cârdei, posibilul pacient zero de la Arad! „S-a stins azi dimineață”…

  de Lucian Dănilă | 28 martie 2020, 3:02 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor

  4

  Pacientul Cârdei a murit în această dimineață. El este posibilul pacient zero din județul Arad, deși la teste a ieșit negativ.

  Pacientul Cârdei a ajuns la spitalul din Ineu în 10 martie. Cu câteva zile înainte s-a întors din Israel, țară afectată de coronavirus. Avea simptomatologie de COVID-19, dar cei de la DSP Arad s-au opus testării pentru că „nu intra în definiția de caz”. Deși au insitat să-i fie făcută testarea atât dr. Ioan Epure, cât și managerul spitalului din Ineu, dar chiar și primarul Abrudan, directorul DSP Arad, Constantin Cătană s-a opus.

  Situația medicală a lui Cârdei s-a deteriorat pe zi ce trecea. A fost mutat la Arad, dar după câteva zile de tratament. Deși a fost dus vineri la Arad, în cele din urmă a fost acceptată testarea pacientului doar marți, după patru zile. Astfel, după nouă zile de traatmente, pacientul Cârdei a fost declarat negativ la coronavirus.

  A mai trăit doar susținut de aparatura medicală. „A fost intubat și șansele de supraviețuire erau minime. Avea toate simptomatologiile pentru COVID. A murit în această dimineață”, ni se spune de la spital, de la cei din linia întâi.

  Pacientul Cârdei avea 77 de ani.

  Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: pbs.org

  Citește și:

  „Se încearcă discreditarea medicilor!” Cum au ajuns medicii să se infecteze cu COVID și cine s-a opus să fie testați bolnavii. Cine este, de fapt, „pacientul zero” în Arad, Cârdei sau Șerban?

    

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pacientul Cirdei nu este cel a cărui fiică este cadru medical la spitalul din Ineu? Am văzut tot pe internet ca a murit si soțul unei asistente medicale de la Ineu, o fi vorba despre ginerele acestui Cirdei?! Dincolo de tragedia personala a femeii care cred ca si-a pierdut si situl si tatăl este posibil ca această lipsa de profesionalism de la conducerea DSP Arad sa fie direct vinovată de această tragedie dar si de tot dezastrul care va urma. Din pacate ca va fi un uragan epidemiologic in Arad e ceva cert, singura necunoscuta este cand se va atinge apogeul in aprilie sau in mai ori chiar in iunie?!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Catana trebuie sa ajunga la puscarie. Daca Parchetul s-a sesizat la alta stire, trebuie, este obligatoriu sa se sesizeze si acum. Si ni prin deschiderea unui dosar in REM … ci pe numele lui Catana. Si in dosar pot fi inclusi linistit Cionca, toti directorii de la spitale, politicienii care au insistat la spital pentru pastor ( sa nu uitam de caz), ca au murit niste oameni.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.