Update A murit marele artist arădean Mihai Takacs! Pictorul va fi înmormântat luni

  de Special Arad | 18 aprilie 2015, 9:55 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Aradul este, de astăzi, mai sărac. În această dimineață s-a stins unul dintre cei mai mari artiști contemporani ai Aradului, Mihai Takacs.

  „Cu adâncă durere vă anunţăm trecerea în nefiinţă a iubitului nostru soţ, tată, bunic, socru, prieten, Mihai Takacs”, este anunțul pe care l-a postat familia acestuia, pe contul său de facebook, cu câteva zeci de minute în urmă.

  Deși până în ultimele sale zile de viață, Mihai Takacs era o prezență la fiecare eveniment artistic, el ascundea de o destul de lungă vreme o mare suferință. A fost răpus de o boală incurabilă la vârsta de 61 de ani, fiind născut la data de 23 ianuarie 1954 în comuna Şilindia.

  A absolvit Facultatea de Arte vizuale în cadrul Universităţii de Artă din Oradea și a fost membru al artiştilor „Place de Tertre” din Paris, preşedintele Fundatiei Takacs, membru al artiştilor „Asociazione Sicilianus pel le Lettere e le Arte” (ASLA) Palermo, Sicilia, Italia, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

  Prima  lui ieşire  în străinătate a fost în Germania, la Mannheim, unde a avut o expoziţie de mare succes. A mai expus la Paris, Barcelona, Mallorca, Veneţia.

  „Fiecare oraș trebuie să aibă un om ca Mihai Takacs”, scria colegul nostru [email protected] în iunie anul trecut. Acum, nici măcar Aradul nu îl mai are. Trist…

  UPDATE:

  Mihai Takacs va fi înmormântat la cimitirul Eternitatea, luni, 20 aprilie, la ora 16.00.

  Dumnezeu să te odihnească, Mihai Takacs!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.