duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit la 30 de ani, iar acum avocații vor să-l dezgroape pentru a-i debloca conturile!  

  de - | 16 decembrie 2019, 9:03 AM | Internaţional

  0

  Avocaţii unei platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care aparţine miliardarului canadian decedat Gerald Cotten, au cerut exhumarea corpului, într-un proces de deblocare a contului său, transmite CNN.

  Cotten, co-fondator şi director general al Quadriga, a murit în decembrie 2018 în urma complicaţiilor provocate de boala Crohn, în timp ce călătorea în India, a anunţat compania pe Facebook. La momentul respectiv, Quadriga, care a fost la un moment dat cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din Canada, a anunţat că nu poate avea acces la activele digitale. Cel puţin 145 de milioane de dolari au rămas blocate în contul lui Cotten, scrie CNN.

  Moartea lui Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utilizatori. În luna aprilie, Curtea Supremă din Noua Scoţie a decis că Quadriga trebuie să urmeze procedurile de faliment.   Miller Thompson LLP a solicitat vineri poliţiei candiene exhumarea şi efectuarea unei autopsii a corpului lui Cotten, pentru a se confirma identitatea şi cauza morţii acestuia, având în vedere circumstanţele îndoielnice din jurul decesului şi pierderile semnificative ale utilizatorilor afectaţi. Compania a confirmat pentru CNN că scrisoarea adresată poliţiei este reală, scrie adevarul.ro.

  Multe dintre monedele digitale deţinute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de „portofele reci”, o modalitate de a le proteja de hackeri. Cotten era singura persoană cu acces la aceste portofele, potrivit companiei.

  În scrisoarea cu data de vineri, avocaţii au sobliniat „necesitatea de a şti sigur dacă Gerald Cotten este de fapt decedat”.

  Curtea din Noua Scoţie a desemnat firma de servicii financiare Ernst & Young drept administrator independent, pentru a gestiona eforturile Quadriga de rezolvare a problemelor financiare. Potrivit unui raport publicat în iunie de Ernst & Young, au fost descoperite probleme grave în managementul Quadriga, scrie adevarul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.