A murit la 30 de ani, iar acum avocații vor să-l dezgroape pentru a-i debloca conturile!  

  de - | 16 decembrie 2019, 9:03 AM | Internaţional

  0

  Avocaţii unei platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care aparţine miliardarului canadian decedat Gerald Cotten, au cerut exhumarea corpului, într-un proces de deblocare a contului său, transmite CNN.

  Cotten, co-fondator şi director general al Quadriga, a murit în decembrie 2018 în urma complicaţiilor provocate de boala Crohn, în timp ce călătorea în India, a anunţat compania pe Facebook. La momentul respectiv, Quadriga, care a fost la un moment dat cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din Canada, a anunţat că nu poate avea acces la activele digitale. Cel puţin 145 de milioane de dolari au rămas blocate în contul lui Cotten, scrie CNN.

  Moartea lui Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utilizatori. În luna aprilie, Curtea Supremă din Noua Scoţie a decis că Quadriga trebuie să urmeze procedurile de faliment.   Miller Thompson LLP a solicitat vineri poliţiei candiene exhumarea şi efectuarea unei autopsii a corpului lui Cotten, pentru a se confirma identitatea şi cauza morţii acestuia, având în vedere circumstanţele îndoielnice din jurul decesului şi pierderile semnificative ale utilizatorilor afectaţi. Compania a confirmat pentru CNN că scrisoarea adresată poliţiei este reală, scrie adevarul.ro.

  Multe dintre monedele digitale deţinute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de „portofele reci”, o modalitate de a le proteja de hackeri. Cotten era singura persoană cu acces la aceste portofele, potrivit companiei.

  În scrisoarea cu data de vineri, avocaţii au sobliniat „necesitatea de a şti sigur dacă Gerald Cotten este de fapt decedat”.

  Curtea din Noua Scoţie a desemnat firma de servicii financiare Ernst & Young drept administrator independent, pentru a gestiona eforturile Quadriga de rezolvare a problemelor financiare. Potrivit unui raport publicat în iunie de Ernst & Young, au fost descoperite probleme grave în managementul Quadriga, scrie adevarul.ro.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.