vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit la 23 de ani după ce i-au fost distruși plămânii! „Nu avea comorbidități”

  de - | 8 octombrie 2021, 8:15 AM | Regional

  0

  Un tânăr de doar 23 de ani a murit infectat cu virusul Covid 19, fără a avea nicio altă boală cronică. Virusul i-a distrus 90% din plămâni. Decesul s-a produs duminică, însă a fost raportat oficial doar miercuri, în comunicatul zilnic al autorităților centrale.

  „Un tânăr de 23 de ani, din județul Bihor, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități”, a anunțat lapidar Grupul de Comunicare Strategică în ziua în care la nivel național a fost atins recordul absolut de decese de la începutul pandemiei, cu 328 persoane care au încetat din viață”, scrie ebihoreanul.ro.

  Potrivit sursei citate, decesul a fost raportat după mai multe zile deoarece s-a făcut o necropsie, tocmai din cauză că persoana decedată era tânără și nu suferea de nicio boală cronică. „Tânărul a ajuns pe 23 septembrie în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, cu plămânii afectați de virus în proporție de 90%. Cauza decesului, care a survenit duminică (n.r. – 3 octombrie), a fost pneumonia virală Covid”, a declarat un medic.

  Dr. Marcel Negrău, medic specialist în Anestezie – Terapie Intensivă la Spitalul Județean din Oradea, a confirmat BIHOREANULUI că tânărul „era nevaccinat și nu avea nicio boală cronică”, iar starea sa de sănătate a involuat în ciuda îngrijirilor specifice.

  Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în cursul săptămânii trecute, 92,6% dintre decesele Covid au survenit la persoane nevaccinate, iar 94,4% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o boală asociată, încheie ebihoreanul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.