vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Harper Lee, autoarea cărții „To Kill a Mockingbird”. Avea 89 de ani

  de Special Arad | 19 februarie 2016, 6:17 PM | Cultură

  0

  Iconica romancieră americană, Harper Lee, a trecut în neființă astăzi, 19 februarie, la vârsta de 89 de ani. Autoarea vestitei cărți „To Kill a Mockingbird” („Să ucizi o pasăre cântătoare”) a trăit un ultima parte a vieții în orașul Monroeville, statul Alabama.

   

  Harper Lee a primit premiul Pulitzer, în 1960, pentru romanul „Să ucizi o pasăre cântătoare”, fiind pentru mult timp singurul său roman publicat. Cartea a avut parte de o ecranizare în anul 1962, avându-l în rol principal pe Gregory Peck. Ecranizarea este considerată ca fiind unul dintre cele mai bune filme a tuturor timpurilor, câștigând trei oscaruri.

  În februarie 2015, avocatul lui Lee a declarat oficial tipărirea celui de-al doilea roman, numit „Go set a Watchman”, pe care autoarea îl scrisese în anii 1950 și a reprezentat, de fapt, o ciornă a celuilalt.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.