sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A murit Balaci, fotbalistul legendar al Craiovei și al României! Prea tristă veste…

  de Lucian Dănilă | 21 octombrie 2018, 11:49 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Aveam doar 6 ani și doream să ajung fotbalist. Voiam ca atunci când sunt mare să fiu ca Balaci, Ilie Balaci, fotbalistul legendar al Universătății Craiova, „Craiova Maxima”. Este primul fotbalist pe care l-am îndrăgit în această viață.

  Când jucam fotbal în fața casei, pe stradă, acele meciuri în care toți ne alegeam nume de fotbaliști, jumătate dintre noi doream să fim Balaci, atât de îndrăgit era. Am văzut golul cu Benfica, iar în toamna lui 83 am văzut cum l-a umilit pe marele Gentile și cum i-a dat șmecherește acea pasă de gol lui Boloni la golul contra Italiei, campioana mondială a acelor timpuri.

  Toți românii care iubeau fotbalul au suferit că Balaci nu a putut fi pe teren la Europeanul din Franța 84, atunci când România lui Lucescu se bătea cu Spania, Portugalia și Germania. A suferit p gravă accidentare la genunchi în urma unui fault dur al lui Arezanov și din acel moment Balaci nu a mai fost… Balaci.

  Prea tristă vestea din această dimineață. Ilie Balaci, idolul copilăriei mele și a altor zeci, sute de mii, milioane de români, a murit. „Minunea Blondă” a suferit un infarct în această dimineață și a fost transportat de urgență la Spitalul din Craiova. Medicii au încercat timp de o jumătate de oră să-l resusciteze, dar n-au mai putut face nimic.

  Avea 62 de ani.

  Ilie Balaci a fost considerat cel mai mare fotbalist român, alături de Nicole Dobrin și Gheorghe Hagi.

  A evoluat pentru Universitatea Craiova în perioada 1973 – 1984, apoi a trecut pe la FC Olt Scornicești (1985 – 1986) și Dinamo (1986 – 1988). Pentru echipa națională a jucat în 65 de partide și a marcat de 8 ori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.