Incendiul de la Tauț a pârjolit o suprafață mai mare decât în toate incendiile de vegetație cumulate anul trecut! Acum, pompierii sunt chemați din nou la Tauț, la un nou incendiu

  de Special Arad | 31 March 2022, 1:23 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  (foto: ISU Arad)

  În incendiul din zona Tauț, pornit de la arderea vegetației uscate, au ars mai multe hectare decât in toată perioada anului trecut, de la nivelul județului Arad! (Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Arad, a raportat pe anul trecut un număr de 226 de solicitări privind incendiile de vegetație uscată, în care au ars aproximatv 260 ha. )

  Din cauza vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele și a suprafețelor întinse, au ars mai bine de 300 de ha de lizieră, arboret și vegetație uscată, astfel:

  -Zona forestieră Ocolul Silvic Beliu: aproximatv 12 ha

  -Zona forestieră a Ocolului Silvic Zarand: aproximativ 120 ha

  -Zona neîmpădurită Taut: aproximatv 170 ha

  După aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș ” al județului Arad împreuna cu sprijinul SVSU Tauț, Ocolul Silvic și militari, au reușit să oprească înaintarea flăcărilor și să lichideze incendiul.

  STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE USCATĂ! FIȚI RESPONSABILI!

  În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 600 ha, provocând incendierea unei biserici monument istoric , a 3 locuințe și mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației in vigoare prin neacordarea subvențiilor APIA si cu amenzi! !! Din păcate in acest moment subofițerii Detașamentului Ineu intervin din nou în zona Baraj Tauț pentru un alt incendiu de vegetație uscată

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Weekend-ul trecut m-am întors din Brașov. Peste tot erau incendii scăpate de sub control. Cel mai rău a fost între Deva și Marginea. Ardea pădurea și fumul acoperea soarele, pe autostradă se circula cu viteză redusă din cauza vizibilității. Pompierii erau prezenți la datorie, dar e aberant ca ei să stingă incendiile pornite din prostia și nepăsarea oamenilor. Sunt alte urgențe care necesită prezența lor. Din câte știu, este ilegal să arzi vegetația, chiar dacă este pe proprietatea ta. Mai avem autorități în România sau e oficial, suntem într-un stat eșuat?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.