A mai fost „cel mai bogat om din lume” pentru câteva ore. Acum, este cel mai bogat om din toate timpurile!

  de - | 9 ianuarie 2018, 8:22 PM | Business | Internaţional

  0

  Jeff Bezos este acum cel mai bogat om din toate timpurile, după ce averea netă a CEO-ului Amazon a ajuns luni la 105,1 miliarde de dolari, potrivit tracker-ului de miliardari al Bloomberg. Această valoare eclipsează recordul deţinut anterior de fondatorul Microsoft, Bill Gates, scrie Adevărul, citând CNN.

  Forbes, celălalt radar important al averii nete a celor mai bogaţi oameni din lume, a plasat averea netă a lui Bezos la doar 104,4 miliarde de dolari.

  Majoritatea acestei averi nete provin din cele 78,9 milioane de acţiuni din stocul Amazon pe care Bezos le deţine. Acţiunile Amazon (AMZN) au urcat luni cu 1,4%, adăugând aproximativ 1,4 miliarde de dolari la valoarea sa netă. Acţiunile Amazon (AMZN) sunt cu aproape 7% mai sus, în acest an, după ce au crescut cu 56% în 2017. Alte deţineri ale lui Bezos includ publicaţia Washington Post şi Blue Origin, o afacere privată de călătorii în spaţiu, care intenţionează să ia turiştii în spaţiu.

  Bezos a preluat titlul de cel mai bogat om din lume în iulie, când l-a depăşit timp de scurtă vreme pe Bill Gates. În octombrie, l-a întrecut din nou pe Gates.

  El a depăşit pentru prima dată pragul net de 100 de miliarde de dolari în luna noiembrie, la începutul sezonului de cumpărături de vacanţă, ajutat din nou de performanţa stocului Amazon.

  Fondatorul Microsoft are în prezent o avere de 91,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes, şi de 93,3 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

  Citește și: Cei mai bogați oameni în 2017 | Un singur român în top. Bill Gates revine pe primul loc, iar Donald Trump e mai „sărac” de când e președinte

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.