sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A început turneul internațional de tenis masculin de la Arad. Jucători din 17 țări, la start

  de Dan Lazăr | 25 septembrie 2023, 8:00 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Tenisul internațional la nivel de seniori a revenit, duminică, după o pauză de patru ani, la Arad. Terenurile bazei „UTA – TenisProfi” găzduiesc prima ediție a Trofeului „Ion Țiriac”, turneu masculin din Circuitul ITF, cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

  La start sunt prezenți tenismeni din 17 țări, tabloul de calificări fiind unul cu 28 de poziții ocupate, iar cel principal de „32” de locuri.

  Favoritul principal este Filip Jianu (22 de ani – locul 341 ATP), cu șase titluri ITF în palmares, ultimul în acest sezon la Larnaca (Cipru). Favorit doi este argentineanul Juan Pablo Paz (28 de ani – poziția 534 ATP), câștigător a șapte turnee ITF, care în primul tur va evolua în compania lui Alex Coman, juniorul român cu prezențe la turneele de Grand Slam.

  România mai are doi favoriți la Arad M15, în Dan Tomescu (4) – 24 de ani, 589 ATP, două titluri ITF, ambele în acest an – și Vlad Dancu (5) – 24 de ani, locul 622 ATP, cu un trofeu la activ, cucerit luna aceasta în Serbia. Tomescu, precum Jianu, va înfrunta în turul inaugural un jucător venit din calificări, în timp ce Dancu se va duela cu un sportiv din Argentina, Lucio Carnevalle.

  Arădeanul Neică, pe tabloul de dublu

  Pe tabloul de dublu consemnăm singura prezență arădeană, Darius Neică făcând pereche cu Sergiu Rogoveanu, adversarii din primul tur fiind alți doi tricolori, Călin Manda și Mihai Marinescu. Favoriți principali sunt rusul Denis Klok și Dan Tomescu, singurii care beneficează cd un prum tur liber.

  Arădeanul Darius Neică (29 de ani) a evoluat ultima oară în anul 2017, în cadrul unui turneu futures organizat la Cluj-Napoca.

  Programul zilei de luni la ITF Arad debutează la ora 10.00

  Programul zilei de luni, 25 septembrie, cuprinde meciuri din turul doi, cel decisiv, al calificărilor, din primul tur al tablourilor principale de simplu și dublu. Meciurile încep la ora 10.00, pe 4 terenuri, organizatorii – în frunte cu arbitrul principal Andrei Bardan și directorul de turneu Ovidiu Fereștean – programând ca ultimul meci, unul de dublu, să se desfășoare nu înainte de ora 16.00.

  Turneul de la Arad se joacă la concurență cu alte 10 evenimnte ITF masculine, desfășurate la: Zlatibor (Serbia), Falun (Suedia), Lujan (Argentina), Sabadell (Spania), Santa Margherita (Italia), Pazardzhik (Bulgaria) – toate cu premii de 25.000$ -, Forbach (Franța), Monastir (Tunisia), Albuquerque (SUA) și Sharm el Sheikh (Egipt) – toate cu premii de 15.000$.

  17 țări și-au trimis emisari la Arad: Cehia, Italia, Germania, Argentina, Costa Rica, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Slovenia, Irlanda, Franța, Ungaria, Marea Britanie, Liechtenstein, Iran și România.

  Citește și: Filip Jianu este principalul favorit al turneului ITF cu premii de 15.000 de dolari de la Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.