Studenții români își riscă sănătatea cu pastile „inteligente”, ilegale, care sporesc capacitatea de memorare

  de Special Arad | 12 februarie 2020, 8:18 AM | Naţional | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Medicamentele nootropice, pentru mărirea capacității de lucru în timpul perioadelor intense de muncă intelectuală sunt la vânzare liberă pe internet chiar dacă sunt ilegale în România. Studenții și corporatiștii sunt cei mai mulți clienți, iar psihologii avertizează că pot da dependență, scrie Mediafax.

  Studenţii din România caută metode pentru a-și spori capacitatea de memorare pe ultima sută de metri și cumpără, de multe ori, de pe internet, medicamente nootropice, chiar dacă sunt ilegale în țara noastră.

  „Lucrezi cu foarte mult spor şi cu foarte mare eficacitate, nu îţi fuge mintea… te pui la masă şi lucrezi. Eu, de exemplu îmi puneam alarma pe ceas ca odată pe oră să ies afară la o ţigară, să dau două ture de clădire pentru că altfel stai patru ore fără să îţi dai seama că lucrezi într-una”, spune Luca, student in anul III la Managementul Afacerilor.

  Ca el, zeci de studenţi aleg să cumpere de pe diverse site-uri pastile ilegale care să le ridice capacitatea de memorare şi de concentrare.

  „Zici că era o pastiluţă de concentrare pe care o iei pe timp de o lună sau o lună jumate, doar că o iei acum şi îşi face efectul instantaneu”, a spus și Claudiu, student în anul III la Facultatea de Drept.

  Specialiştii spun că aceste pastile au efecte secundare precum insomniile sau stările de anxietate și pot crea şi dependenţă. Psihiatrii spun că medicamentele de acest fel sunt folosite în medicină în afecțiuni unde există leziuni la nivelul creierului şi unde nootropicele ar ajuta la refacerea creierului.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.