A fost arestat unul dintre cei mai mari traficanți din Europa! Polițiștii l-au prins astăzi aproape de Arad

  de - | 4 octombrie 2018, 2:35 PM | Regional

  0

  Unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Europa, Vito Bigione, a fost prins, astăzi, la Oradea. Italianul, care era urmărit internațional, a fost condamnat pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Individul a fost prins cu ajutorul mascaților, de polițiștii bihoreni în colaborare cu trupe speciale, venite tocmai din Italia.

  Vito Bigione a fost printre primii care au pus în contact grupările mafiote Cosa Nostra are au pus în contact grupările mafiote Cosa Nostra, ‘Ndrangheta şi cartelurile din America de Sud.

  „La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea Serviciului Urmăriri al Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R., în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Italiene, în baza unui Mandat European de Arestare şi a unui ordin european de anchetă, au depistat pe raza municipiului Oradea un bărbat, de 66 de ani, din Italia, urmărit internaţional. Autorităţile din Italia au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, bărbatul fiind condamnat de autorităţile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc”, a anunţat, joi, printr-un comunicat, Poliţia Bihor.

  Vito Bigione a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

  Traficanul de droguri a fost dat în urmărire din data de 28 iunie, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă din Italia. Prima sa activitate privind traficul de droguri datează din 1995, când, după câteva luni, s-a mutat din Italia în Africa şi apoi s-a stabilit în Namibia.

  Începând din 1992, Vito Bigione a fost acuzat că a transportat în Italia sute de kilograme de cocaină din ţări precum Brazilia, Columbia şi Namibia. Pentru că organiza legăturile dintre Cosa Nostra, ‘Ndrangheta şi cartelurile columbiene, «Contabilul», aşa  cum este supranumit, figurează pe lista celor mai căutaţi 30 de fugari din lume.

  CITEȘTE MAI MULTE PE ebihoreanul.ro cu CLICK AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.