vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cancerul la sân, tratat cu un nou medicament, Trodelvy

  de - | 6 februarie 2023, 1:02 PM | Internaţional | Sănătate

  0

  imagine dintr-o campanie împotriva cancerului de sân

  Gilead Sciences a obţinut aprobarea Comisiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) U.S. pentru utilizarea medicamentului Trodelvy, ca a treia indicaţie, pentru tratarea pacienţilor cu cel mai frecvent tip de cancer de sân, transmite News.ro, citând Reuters.

  Medicamentul a fost aprobat pentru o formă avansată de cancer de sân, cu un subtip cunoscut ca HR-pozitiv/HER2-negativ, la pacienţii care nu mai răspund la o terapie pe bază de hormoni şi la cel puţin două terapii sistemice anterioare.

  Trodelvy va concura probabil cu tratamentul Enhertu  produs de AstraZeneca – Daiichi Sankyo, care este aprobat pentru tratarea pacienţilor cu cancer de sân HER2- de tip scăzut, un subset al cancerului de sân HER2-negativ.

  În timp ce analiştii au spus că aprobarea extinsă era „aşteptată pe scară largă”, Tyler Van Buren, de la Cowen, a declarat pentru Reuters, înainte de decizie, că se aşteaptă ca cererea pentru Trodelvy să fie „destul de modestă”, deoarece rata de supravieţuire a pacienţilor a fost mai mică în comparaţie cu Enhertu.

  Sursa: News.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.