Carnetul de partid al lui Ceaușescu, scos la licitație cu 2000 euro





Cea mai spectaculoasa adjudecare a Licitatiei Epoca de Aur a casei Artmark a fost a carnetului de partid a lui Nicolae Ceausescu, al carui pret de pornire a crescut mai bine de 6 ori.
Intr-un minut, pretul carnetului – o raritate, atat pentru specialisti, cat si pentru colectionari – a urcat de la 300 euro la 2.000 euro. Adjudecatarul nu a dezvaluit destinul carnetului, insa a lasat de inteles presei prezente ca public larg va mai avea ocazia sa vada acest artefact al comunismului, acesta neintrand in obscuritatea unei colectii private.
Tot la capitolul obiecte de colectie ravnite s-au aflat si geanta si portmoneul Gucci ale Elenei Ceausescu (adjudecate: 1.400 euro), ceasul Tressa a lui Nicolae Ceausescu (adjudecat: 2.750 euro), dar si sapca emblematica a acestuia (adjudecata pentru 350 euro).
Cele mai bune rezultate ale sectiunii de arta realist-socialiste, adjudecata in proportie de aproximativ 80%, au fost inregistrate de „Lenin vorbind multimii” de Boris Caragea (adjudecat: 4.500 euro) si „Scanteia” lui Constantin Artachino (adjudecat: 4.500 euro). De asemenea obiectele de colectie specifice perioadei au fost apreciate, spre ex. Iliuta Pronosport (mascota Loto-Prono) fiind adjudecat pentru 250 euro (de cinci ori mai mult decat pornirea).
Cu o rata de adjudecare de aproximativ 70%, Licitatia Epoca de Aur a ajuns la 40.000 euro, completand totalul de aproape 100.000 euro obtinut de Licitatia de Valori Traditionale. Cea mai valoroasa achizitie din cadrul Licitatiei de Valori Traditionale a reprezentat-o adjudecarea operei „Ghiocel” de Nicolae Grigorescu pentru 18.000 euro.
Sursa: DailyBusiness.ro
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)