Tradițiile românești, reînviate prin muzica Grupului „Sf. Ioan Damaschin”





Grupul arădean de muzică bisericească bizantină „Sf. Ioan Damaschin” s-a înființat în anul 2007, iar de-a lungul anilor a susținut mai multe concerte la Arad, Timișoara și Hunedoara. Anul acesta, în 27 octombrie, a reprezentat Mitropolia Banatului la București, la Concursul Național de Muzică Bisericească organizat de Patriarhia Română, care a avut loc la Sala Radio, obținând Premiul al II-lea.
Ieri seară, în Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, ei au susținut un concert impresionant, prin care au reamintit publicului cât de frumoase și încărcate emoțional pot fi colindele tradiționale românești.
„În general noi cântăm muzică religioasă cu specific bizantin, dar mai cântăm și muzica religioasă de tradiție locală” a spus dirijorul grupului, Daniel Claudiu Albu.
Grupul Sf. Ioan Damaschin are în componență tineri teologi seminariști, studenți la Facultatea de Teologie din Arad, dar și tineri pasionați de muzică religioasă care nu sunt teologi (unii fiind informaticieni, alții ingineri).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)