Tradițiile românești, reînviate prin muzica Grupului „Sf. Ioan Damaschin”

  de Raluca Medeleanu | 20 decembrie 2014, 4:36 PM | Cultură | Video

  0

  Grupul arădean de muzică bisericească bizantină „Sf. Ioan Damaschin” s-a înființat în anul 2007, iar de-a lungul anilor a susținut mai multe concerte la Arad, Timișoara și Hunedoara. Anul acesta, în 27 octombrie, a reprezentat Mitropolia Banatului la București, la Concursul Național de Muzică Bisericească organizat de Patriarhia Română, care a avut loc la Sala Radio, obținând Premiul al II-lea.

  Ieri seară, în Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, ei au susținut un concert impresionant, prin care au reamintit publicului cât de frumoase și încărcate emoțional pot fi colindele tradiționale românești.

  „În general noi cântăm muzică religioasă cu specific bizantin, dar mai cântăm și muzica religioasă de tradiție locală”  a spus dirijorul grupului, Daniel Claudiu Albu.

  Grupul Sf. Ioan Damaschin are în componență tineri teologi seminariști, studenți la Facultatea de Teologie din Arad, dar și tineri pasionați de muzică religioasă care nu sunt teologi (unii fiind informaticieni, alții ingineri).

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.