Impresii impresioniste și expresioniste la OldArt, „Micul Salon”





Acum trei ani, spaţiul generos şi colorat de valori arhitectonice a Pieţei Avram Iancu s-a îmbogăţit cu o nouă galerie de artă în care impresionismul, postimpresionismul, realismul, cât şi o atentă şi modestă simbioză cu expresionismul şi-au găsit o formă de „supravieţuire” şi expunere, ca anumite repere artistice să fie readuse într-o lumină şi o prespectivă nouă în acest colţ cultural citadin. Vorbim despre Galeria OldArt, acest „mic salon” discret, rafinat și intim, care, de-a lungul celor trei ani, a găzduit diferite mici evenimente ocazionale, la fel de discrete, la fel de rafinate și la fel de intime. Ultima ediție a expoziției „Micul Salon” nu e o excepție.
Trebuie adăugat că tablourile și obiectele de artă reprezintă colecţia personală a proprietarului, Laurenţiu Cladovan, și că este o expoziție cu vânzare. Prețurile oscilează între „relativ scump” și „relativ ieftin”, dar, așa cum a atras atenția publicului și Laurențiu, atunci când se cumpără o operă de artă, nu prețul – ca o fiță, un act de dandism – trebuie luat în calcul, ci valoarea estetică și sentimentală ce o emană acel tablou.
Vernisajul s-a bucurat de interpretarea artistică și aprecierile criticului de artă Dan Lăzărescu, secondat de cele două noi asistente ale galeriei, Ifigenia Duma și Raluca Negrea, care și-au împărtășit impresiile despre tablourile lor preferate.
Din speech-ul criticului de artă a reieșit că proprietarul intenționează să părăsească Aradul, lucru pus sub semnul întrebării, ținând cont că Laurențiu Cladovan a dezvăluit planurile comune cu Asociația „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021” , în vederea unui proiect de viitor pentru un eveniment de mare amploare, ce urmează să pună Aradul din nou în evidență ca „Mică Vienă”.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)