luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a stins din viață criticul de artă Dan Lăzărescu

  de Special Arad | 10 aprilie 2018, 10:48 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Cunoscutul profesor și critic de artă arădean Dan Lăzărescu a încetat astăzi din viață. Din informațiile pe care le deținem, acesta ar fi suferit un stop cardiac. Înmormântarea va avea loc joi, 12 aprilie. Slujba se va ține începând cu ora 14:00, la Capela Kuki de pe str. Cocorilor, după care înmormântarea va fi la cimitirul Eternitatea.

  Ultimul eveniment la care acesta a participat în calitate de critic de artă a fost vernisajul expoziției „AIÕN – Our Time”, organizat de WAW (Woman’s Art World) la consignația „Dor de Artă”, la sfârșitul lunii martie, expoziție unde criticul de artă le felicita pe cele două artiste pentru curajul de a se aventura în lumea artei contemporane.

  „Este semnul unei lumi care se mișcă și care nu se va opri niciodată. Senzația care mă încearcă este că această lume a femeii, care trece cu eleganță în prim planul creației este lumea în care trăim și în care totul se confruntă, nimic nu este stabilit, totul este amenințat de acest val al vieții. Din această cauză, curajul domnișoarei galeriste de a face o expoziție este cu atât mai merituos cu cât a simțit acum exact acest lucru: nevoia de coerență, nevoia de… explozie controlată”, spunea Dan Lăzărescu în 29 martie.

  Acesta a fost. de asemenea, un obișnuit oaspete al expozițiilor de artă ale Asociației „Ion Adreescu”, asociație care a lăsat astăzi următorul mesaj: „Azi 10 aprilie 2018, a plecat fulgerător dintre noi îndrăgitul critic de artă, om de cultură arădean, domnul Dan Lazarescu. Cu mare durere în suflet transmitem condoleanțe familiei si prietenilor! Va ramâne veșnic viu în memoria membrilor Asociatiei Ion Andreescu Arad, fiind unul dintre membrii fondatori ai acesteia, aducându-și aportul de neprețuit în susținerea și încurajarea artiștilor plastici.”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.