Un studiu arată că România deține recordul european în ceea ce privește numărul de proprietari de locuințe





Românii sunt atașați de ideea de a deține locuințe proprii, ceea ce explică de ce țara noastră se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata de proprietate, potrivit Adevărul.ro.
Pe lângă factorul economic, reprezentat de prețurile mai accesibile ale locuințelor comparativ cu alte țări din regiune, există și o componentă psihologică: sentimentul de securitate și stabilitate pe care îl oferă o casă proprie, precum și dorința de a construi un patrimoniu pentru generațiile viitoare.
În timp ce media europeană indică faptul că 69% dintre gospodării dețin o locuință, România se detașează cu o rată de proprietate semnificativ mai mare. Paradoxal, studii precum cel realizat de Statista sugerează că, de obicei, prețurile imobiliare sunt mai mici în țările cu rate ridicate de proprietate. Cu toate acestea, în marile orașe românești, unde rata de proprietate se apropie de media europeană, prețurile chiriilor pot fi semnificativ mai mari.
Agenții imobiliari consideră că motivul pentru care atât de mulți români sunt proprietari își are rădăcinile în perioada comunistă, când s-a construit masiv și s-a încurajat proprietatea. Pe de altă parte, dorința de a deține o locuință s-a întipărit în mentalitatea noastră, devenind o aspirație puternică pentru generațiile următoare. Acest sentiment de atașament față de proprietate, combinat cu creșterea nivelului de trai, a consolidat tendința de a achiziționa locuințe.
Citește mai mult pe Adevărul.ro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)