HUB cultural mARTA organizează primul Simpozion de sculptură la Arad, după o pauză de 40 de ani





HUB cultural mARTA organizează prima ediție a Simpozionului de sculptură de la Arad, la care sunt invitați să participe artiști profesioniști din România. Simpozionul continuă o tradiție arădeană a taberelor de sculptură, organizate la Arad, Ineu, Buteni, Căsoaia, întreruptă acum 40 de ani de zile, și se va desfășura pe o perioadă de circa 14 zile, începând cu data de 16 septembrie 2023, în Parcul Eminescu.
La simpozion au fost invitați cinci artiști plastici, din Cluj, Timișoara și Arad: Florin Marin, Elena Ilash, Alexandru Smuczer, Vlad Emană și Anca Șerban, toți membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Operele artistice vor fi sculptate în blocuri din piatră de calcar, care au fost aduse de la cariera Viștea, una dintre cele mai căutate pentru astfel de manifestări, deoarece este o piatră ușor de modelat și foarte rezistentă în timp.
Unul dintre scopurile Simpozionului este acela de a oferi Aradului opere artistice de valoare, ce pot mobila urban spații publice.
La finalul Simpozionului, Primăria municipiului Arad va decide locurile în care vor fi amplasate definitiv operele artistice rezultate.
„Simpozionul se va desfășura în Parcul Eminescu pentru că își propune să le ofere arădenilor șansa, rar întâlnită, de a vedea pe viu transformarea unei pietre, aparent fără viață, într-o operă de artă. Cu alte cuvinte, îi invităm pe toți cei care doresc să vadă acest spectacol al creației zilnic, începând de luni, 18 septembrie, ora 10:00. Până atunci, sunt necesare organizări de șantier pentru sculptori”, transmite Ovidiu Balint, manager HUB cultural mARTA, printr-un comunicat.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)