Programul de guvernare al cabinetului Ciolacu: trecerea la euro, salariu net de 1.000 de euro, panouri solare pe clădirile publice





Noul cabinet Ciolacu și-a prezentat marți programul de guvernare pentru perioada iunie 2023 – decembrie 2024.
Programul, structurat pe 233 de pagini, prevede principalele obiective economice și de reformă pe care viitorul executiv condus de liderul PSD își propune să le atingă în următorul an și jumătate de guvernare. Printre acestea se numără: aderarea României la zona euro, creșterea salariului mediu net la 1.000 de euro, reforme în Sănătate, Educație, creșterea PIB-ului, reducerea inflației sau montarea de panouri solare pe clădirile administrației publice din România.
Noul guvern își propune ca salariul minim brut să ajungă la finele lui 2024 la valoarea de 3.900 de lei, comparativ cu 2.550 cât este în prezent. De asemenea, câștigul mediu net ar urma să fie de 5.086 de lei în 2024, comparativ cu 3.801 cât e în prezent – echivalentul a 1.000 de euro pe lună.
„Avem trei obiective majore puse la baza programului de guvernare al noului Executiv: reducerea inflației pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, recalibrarea financiară a unor sisteme publice vitale precum Educația și Sănătatea, creșterea investițiilor publice și private folosind masiv fondurile europene. A treia prioritate sunt investițiile. Vom privilegia sprijinul pentru orice proiect privat în domenii strategice precum agricultură, energie și transporturi”, se arată în document.
Citește mai mult despre programul de guvernare pe Digi24.ro.
Citește și: Lista miniștrilor propuși de PSD și PNL să facă parte din Guvernul Ciolacu • Special Arad
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)