marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Surse: Nicolae Ciucă va demisiona, luni, din funcția de premier. Liderii PSD și PNL ar fi avut o discuție cu Klaus Iohannis

    de Special Arad | 9 iunie 2023, 4:32 PM | Administraţie | Politikos | Recomandările editorilor

    0

    (foto: captură video Digi)

    Surse politice au precizat pentru mai multe ziar din Capitală că cei doi lideri ai coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au stabilit să accelereze procesul de rotație a premierului și a ministerelor.

    Conform surselor citate, cei doi președinți ai PSD și PNL ar fi luate această decizie după o discuție cu șeful statului, Klaus Iohannis, care le-ar fi recomandat să grăbească calendarul schimbului de putere.

    Astfel, președintele Iohannis le-ar fi cerut să încheie cât mai repede discuțiile despre împărțirea ministerelor, iar Marcel Ciolacu să preia guvernarea cu sau fără UDMR.

    Din acest motiv, surse politice spun că Nicolae Ciucă își vă prezenta luni, 12 iunie, demisia din funcția de premier al României.

    De asemenea, împărțirea ministerelor s-ar putea face după următoarele trei scenarii:

    • PNL și PSD preiau ministerele potrivit protocolului semnat acum un an, iar PSD cedează Ministerul Transporturilor. În plus, fiecare dintre cele două partide se angajează să dea UDMR câte un portofoliu. Discuțiile, aici, sunt că UDMR ar vrea să ceara de la PNL dezvoltarea, iar de la PSD sănătatea. Liderii UDMR au discuții pe această temă la această oră.
    • Ministerele să se împartă între PNL și PSD, iar UDMR să fie lăsat pe dinafară.
    • Marcel Ciolacu să fie desemnat premier și abia apoi să înceapă negocierile pentru funcții.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.