marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    De 8 martie, la Bibliotecă, un dar în culorile lui Marius Turaiche: „Femininul in extenso”

    de Special Arad | 5 martie 2023, 12:57 PM | Cultură

    0

    Miercuri, 8 martie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” și Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova, vă invită la vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Femininul in extenso” a artistului plastic dr. Marius Turaiche.

    Cu peste 26 expoziții personale, cu numeroase participări la expoziții de grup sau colective în țară și străinătate, dr. Marius Turaiche își expune propriile gânduri, sentimente și emoții printr-un sincer crez artistic: „Lumea pe care încerc să o creez astăzi prin forme și culori ar putea ajunge într-o zi la sufletul vostru… Dăruindu-mă vouă, nu vă cer în schimb nimic. Priviți-mă doar!”. Bucurându-se de o reală apreciere și recunoaștere, bogata creație artistică a pictorului „cu suflet de poet” își propune să încânte publicul arădean prin „adevărate confesiuni de iubire” în luna lui Mărțișor, cu peisaje ce „sunt imnuri murmurate în templul natură, unde, preoții-arbori înalță spre cer pământească slovă de dor de înalt”, după cum afirma academician Fănuș Neagu.

    Tematica plastică a expoziției „Femininul in extenso”, găzduită de Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, privește atât portretul, regăsindu-se astfel eternul feminin cu conexiuni în trecutul istoric arădean, precum și universul floral prin naturi statice ce dezvăluie o poetică a imaginii plastice, alături de o inedită sensibilitate formală și lirică a culorii.

    Vernisajul, găzduit de Secția de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezența artistului plastic Jeni Maria Lucan, membru al Asociației „Ion Andreescu” Arad, dr. Doru Sinaci, Instituția Prefectului – Județul Arad, col. Claudiu Burlan, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, moderator al acțiunii culturale fiind prof. Ioana Nistor.

    Atmosfera evenimentului va fi întregită de un recital muzical susținut de elevi ai Școlii Populare de Artă a Centrului Cultural Județean Arad, sub coordonarea dir. prof. Vasile Rus.

    Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Femininul in extenso”  în perioada 8-28 martie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.