Scumpirile s-au mai domolit în această perioadă. Cât de mult a crescut prețul alimentelor de bază în ultimul an





Datele Institutului Național de Statistică arată că, în ianuarie, inflația a ajuns la 15,1%, adică o scădere de peste un punct procentual față de luna decembrie.
Luna trecută, cel mai mult au crescut prețurile alimentelor. În luna ianuarie, alimentele au rămas în continuare în topul scumpirilor.
La care alimente de bază am simțit cel mai mult scumpiri
Prețurile au crescut față de începutul anului trecut, în medie, cu peste 22 de procente, însă unele alimentele de bază s-au scumpit mult mai mult: zahărul, cu 63%, untul cu 47%, iar cartofii, laptele sau ouăle cu peste o treime.
Pe de altă parte, gazele s-au scumpit mai puțin, cu aproape 28% și cu 21% energia electrică.
BNR estimează o scădere a inflației
Deși scumpirile sunt încă mari, inflația a dat ușor înapoi, de la 16,4 la finalului anului trecut, la 15,1% în ianuarie.
În a doua parte a anului, BNR estimează că inflația va scădea mai mult. Economiștii sunt însă sceptici. Totuși, la ultima ședință de politică monetară, BNR a pus frână creșterilor de dobânzi, după un an de majorări.
Citește mai mult pe stirileprotv.ro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)