miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  BNR a lansat o monedă de argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

  de - | 10 aprilie 2023, 5:08 PM | Naţional

  0

  (foto: bnr.ro)

  Banca Naţională a României (BNR) a lansat astăzi, 10 aprilie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, transmite Agerpres.

  Potrivit unui comunicat al BNR, aversul monedei prezintă turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi Palatul Culturii din Timişoara, stema României, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.

  Reversul monedei prezintă clădiri din Piaţa Unirii din Timişoara, Domul Romano-Catolic, stema oraşului şi inscripţiile „TIMISOARA” şi „CAPITALA EUROPEANA A CULTURII”.

  Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

  Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

  Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza acest formular.

  Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

  Monedele din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul României.

  Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.