Live audio performance marca kinema ikon la muzeul arădean, în weekendul deschiderii programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”





Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18, Pinacoteca Complexului Muzeal Arad va găzdui un eveniment inedit, marca kinema ikon. Nu e un eveniment oarecare, acesta va marca în orașul nostru debutul programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, mai exact colaborarea din 2023 dintre orașul de pe Bega și Arad.
Evenimentul denumit „Live_audio_improv_performance” va avea invitați trei artiști audio-vizuali arădeni, d s l x [dyslex], Alex Halka și SelfMadeMusic, membri kinema ikon.
Performance-ul audio constituie un preambul la evenimentele care vor prezenta de-a lungul anului 2023 evoluția meta-instalației „kimæra”, un proiect început încă de anul trecut (mai multe detalii, aici).
Cu această ocazie, va fi lansat și catalogul „kinema ikon: kimæra vol.1/2022”, care cuprinde activitățile kinema ikon și ale autorilor implicați în „kimæra” – un proiect digital interactiv de sincronizare a orașului Arad cu „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”.
Proiectul „kimæra”, compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare / modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central, fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.
Tot în data de 18 februarie, de la ora 16, în Sala Clio a muzeului, evenimentele din Arad marca „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” debutează oficial cu evenimentul asociației Doar Mâine, „Post-educația. Pedagogii ale crizei 2023” (detalii, aici).
Ambele evenimente sunt finanțate de Municipiul Timișoara, făcând parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)