marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cădere liberă! UTA pierde și cu FC Argeș și se afundă în clasamentul Superligii

    de Lucian Dănilă | 31 octombrie 2022, 1:51 AM | Recomandările editorilor | Sport

    6

    Este tot mai clar că UTA are nevoie de un șoc. Până atunci, fanii grupării arădene rămân sub șocul rezultatelor, cele care au adus echipa antrenată de Ilie Poenaru pe poziție de baraj, cu doar un punct obținut în ultimele șase etape!

    UTA a pus presiune în jumătatea adversă de teren pe tot parcursul jocului, dar o presiune sterilă, cu o posesie statică, cu acțiuni care în majoritatea cazurilor se încheiau în zona de 20 de metri de poarta lui Straton. Incapabilă să penetreze apărarea piteștenilor prin zona centrală, arădenii au abuzat de acțiunile personale ale lui Stahl, în banda dreaptă, sau ale lui Ali Abeid, în stânga, dar prea puține dintre mingile trimise de aceștia în careu au ajuns la coechipieri. Dobrosavlevici și Cestor au dominat spațiul aerian din propriul careu, în timp ce Latovlevici credem că are câteva vânătăi la cât de multe mingi a trimis Stahl în picioarele sau în spatele lui.

    Cu toată presiunea pusă de arădeni pe careul lui Straton, UTA și-a creat prima ocazie la un corner executat de juniorul Rareș Pop direct pe poartă, dar portarul argeșenilor a reușit să respingă.

    garita

    A fost nevoie de doar o greșeală a lui Batha la mijlocul terenului, albanezul a pierdut mingea, Njike l-a angajat pe Garita pe un spațiu între Benga și Erico, atacantul celor de la FC Argeș a plecat „glonț”, Erico l-a pierdut pe drum și camerunezul l-a executat pe Balauru cu un șut la colțul lung, astfel că în minutul 27 a fost 0-1.

    Nici nu a intrat bine mingea în poarta Bătrânei Doamne și întreg stadionul a început să scandeze: „Demisia! Demisia!” După primirea golului, UTA a continuat același joc previzibil, sau precipitat cu cât se apropia mai mult de poarta adversă. Otele și Postolachi au ratat două bune ocazii, dar prea puțin pentru o echipă care nu demult exprima – verbal, e adevărat – pretenții de play-off.

    La pauză FC Argeș era în avantaj în condițiile în care a trimis un singur șut pe poartă și chiar la poartă.

    Poenaru, huiduit de majoritatea fanilor, a schimbat la pauză. L-a scos pe inutilul Dobrescu, dar și pe juniorul Rareș Pop, și i-a trimis în teren pe Șteau și pe Florentin Matei. Șteau avea să fie însărcinat cu postul de fundaș lateral stânga, probabil un post nou pentru el, în timp ce lui Matei îi revenea sarcina de a limpezi acțiunile de atac ale echipei arădene. Dar de la Matei, de când a venit el la Arad, ave doar așteptări. Atât… Și în această seară, acțiunile sale nu au adus niciunde. Face nenumărate atingeri la fiecare control al mingii, pasează aproape tot timpul lateral, driblează doar paralel cu linia porții sau a careului și, de când a semnat cu UTA, nu a oferit nicio pasă de gol și nu a marcat niciun gol. Cu Șteau în stânga, „Poe” l-a relocat pe Ali Abeid ca fundaș dreapta, mauritanul arătând că poate juca orice, probabil chiar și în linia mediană ar fi peste ceea ce joacă în această perioadă colegii săi de echipă.

    A urmat același joc, cu Matei și Batha căutând precum un telefon neconectat la rețea, semnal în jumătatea adversă. De cele mai multe ori, ambii mijlocași au pierdut conexiunea cu echipa, asta în condițiile în care Cascini parcă înota în zona mediană, lucru care avea să se vadă foarte clar atunci când Bertrand a plecat de lângă el încă din jumătatea proprie, a luat avans de mai bine de 5 metri și avea să rateze singur cu portarul Balauru, un gol care probabil ar fi pus capăt speranțelor arădene la – măcar o – egalare.

    Otele a părut a fi singurul jucător îmbrăcat în roșu care putea să inventeze ceva, dar ambele acțiuni ale sale încheiate cu mingi trimise în fața porții, au fost irosite de Stahl – șut cu stângul din 7 metri mult peste poartă – sau de Postolachi, care a fost mai lent decât Dobrosavlevici la o minge așezată pe șase metri în condițiile în care Straton era bătut.

    Finalul avea să fie trist din toate punctele de vedere. Șteau a fost eliminat după ce i-a aplicat o palmă peste față lui Tofan, iar jucătorul argeșean s-a ales cu o puternică hemoragie nazală. Era minutul 87 și din acel moment era clar că șansele de egalare erau minime. Mai mult, în minutul 3 al prelungirilor dictate de arbitru, Erico a avut o intrare mai tare la Straton și a văzut al doilea avertisment, fiind implicit eliminat și el.

    UTA pierde al treilea meci consecutiv în Superliga, totodată pierde al treilea meci pe teren propriu din acest sezon și se afundă tot mai mult în clasament având doar 16 puncte după tot atâtea jocuri! Ți ca să rămânem în zona cifrei 3, să spunem că este cea de-a treia victorie a echipei din Pitești la Arad în ultimele trei sezoane! FC Argeș a părut cea mai modestă echipă care a fost în acest sezon la Arad, dar noua echipă a lui Croitoru a dovedit eficiență maximă, marcând la singurul șut pe poartă.

    A fost și o revanșă a lui Croitoru în fața lui Ilie Poenaru, după ce în urmă cu două luni pierdea la Arad, scor 1-2, în vremea în care antrena FC U Craiova.

    Chiar dacă după meci, analiștii de la televiziunile sportive centrale spuneau că UTA a fost privată de cel puțin un penalty, dacă nu chiar două, sub conducerea lui Ilie Poenaru echipa și-a arătat limitele pe parcursul întregului sezon.

    Chiar și aceste greșeli de arbitraj împotriva echipei arădene, spun multe despre cum este organizat în acest moment clubul arădean. Am mai spus-o și cu alte ocazii, că UTA nu a avut niciodată în toți acești ani o persoană care să poată lua în vreun fel, măcar verbal, apărarea acestei echipe. Surprinzător, sau poate nu, cei mai importanți vectori de imagine ai clubului din acest an care se apropie de final, au fost foștii antrenori ai echipei, Gyuszi Balint și Ionuț Badea.

    Poenaru, însă, este un maestru al scuzelor. „Lumea își dorește foarte mult, dar să nu se uite că, într-un timp scurt, am schimbat o echipă întreagă, am avut probleme de lot, accidentări, suspendări. Nu caut alibiuri, dar nu e ușor, cei care se pricep la fotbal înțeleg ce spun eu. În cinci-șase luni nu poți să faci o echipă care să joace fotbal bun și să câștige puncte”, a spus el după meci. Asta în condițiile în care UTA a folosit în acest meci 7 jucători care au evoluat la gruparea arădeană și în sezonul trecut…

    La FC Argeș au evoluat doar patru (4) dintre jucătorii care au evoluat și anul trecut la această echipă.

    La finalul partidei, pe lângă deja obișnuitul „Demisia!”, publicul a strigat și „Rușine să vă fie!”

    Galeria arădeană, așa cum a promis, a păstrat liniștea pe parcursul primei reprize, în semn de protest pentru acțiunile jandarmilor la meciurile Bătrânei Doamne.

    UTA Arad – FC Argeș 0-1 (0-1)

    A marcat: Garita – min. 27.

    UTA: Balauru – Dobrescu (46 Fl. Matei), Erico, Benga, Abeid – Batha, Cascini (71 Keșeru) – Stahl (71 Jobello), R. Pop (46 Șteau), Otele – Postolachi.

    FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Latovlevici – Isfan, Raynov, Njike (83 Crețu), Bertrand (60 Șerban) – Calcan (60 Jakolis) – Garita.

    Arbitri: G. Găman – la centru, Ad. Popescu (ambii din Craiova) și V. Urzică (Piatra Neamț) – asistenți.

    Camera VAR: Viorel Flueran (Craiova), Bogdan Dumitrache (București).

    Observator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare)

    Observator LPF: Ion Craiu (București).

    Eliminați: Șteau 87, Erico 90+3

    clas 12 2

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Clubul a blocat salariile unor sportivi care joacă pt bani. Pentru că așa merg treburile într-o țară liberă. Nu-mi place cum lucrezi, eu ca patron decid să nu-ți mai dau bani. ASTA LA CEL MAI TITRAT CLUB AL ARADULUI.

      …iar presa scrie despre filarmonică și evenimente cu 15 oameni in public. Nu e minunată viața de arădean?

      P’ormă publicul Aradului, practic singurul care putea aduce un suflu unei echipe slabe într-un moment greu, nu i-a mai susținut ca să demonstreze ceva jandarmilor din Timișoara! Subliniem, Timișoara!
      Să nu plesnești de mândrie când împarți același aer cu asemenea oameni?

      Până la urmă…Ce se putea întâmpla rău?

      Incredibil ce a devenit Aradul ăsta. Incredibil!

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.