marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Șeful Biroului Ordine Publică al IPJ Arad, schimbat din funcție, în urma anchetei pornite în instituție după bătaia elevei de la UCECOM

    de Special Arad | 5 octombrie 2022, 2:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    1

    La data de 22 septembrie, organele de poliţie din cadrul I.P.J. Arad au fost sesizate cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri şi alte violenţe, reclamându-se violenţe fizice asupra unei eleve de 15 ani de la UCECOM, de către o altă elevă, de 17 ani, în timp ce tatăl vitreg al agresoarei filma scena.

    Au trecut apoi 6 zile până când IPJ a dispus începerea urmăririi penale. După care, Parchetul i-a pus, în 30 septembrie, sub control judiciar pe bătăușă și pe cel care filma. În același timp, s-a pornit și o anchetă internă la IPJ Arad, fiind cercetat disciplinar polițiștul care s-a ocupat de caz, iar acum vedem și primele „rezultate” ale anchetei. S-a dispus înlăturarea din funcție a șefului acestuia, Laurențiu Buhăescu, cel care era împuternicit ca șef al Biroului Ordine Publică.

    „Comanda Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus cercetarea disciplinară a polițistului desemnat cu verificările și cercetările în acest caz, precum și a șefului acestuia. Ca primă măsură, a fost dispusă încetarea împuternicirii șefului Biroului de Ordine Publică Arad”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, agent șef Claudia Iuga.

    Laurențiu Buhăescu era împuternicit să ocupe funcția de șef al Biroului de Ordine Publică până la organizarea unui concurs. Tot până atunci, în locul acestuia este împuternicită să ocupe funcția Diana Henț.

    Citește și: O elevă din Arad și-a rupt în bătaie colega. Parchetul i-a pus sub control judiciar pe agresoare și pe tatăl ei vitreg 

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    1 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.