Dacă primește finanțare prin PNRR, Aradul va avea 200 „insule ecologice” care se operează pe bază de card





Primăria Municipiului Arad vrea să aplice cerere de finanțare prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea achiziționării a 200 „insule ecologice”, adică sisteme de colectare selectivă a gunoiului, supraterane, care vor funcționa pe bază de card. Bugetul din PNRR alocat la nivel național pentru acest fel de investiții „de tip 1”, alocarea totală este de 48.130.000 Euro, corespunzând unui număr aproximativ de 4.814 insule ecologice digitalizate în întreaga țară.
Aceste insule ecologice digitalizate ar urma să contribuie la reducerea gradului de contaminare a deșeurilor colectate selectiv. Fiecare astfel de ansamblu de pubele inteligente va deservi circa 200 de persoane și ar urma să genereze o bază de date cu privire la tipul și cantitatea de deșeu colectat și va monitoriza cât se respectă regulile de colectare a deșeurilor.
Fiecare insulă va conține un ansamblu de containere de 1.1 metri cubi pentru colectarea deșeurilor pe 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/ metal, hârtie/ carton. Pentru fiecare insulă vor fi asigurate 200 de carduri electronice de acces. Conform Ghidului solicitantului, insulele vor fi „protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmitere date, bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare”.
Dacă va primi finanțare, Primăria Arad nu va mai avea de alocat niciun ban suplimentar din bugetul local, întrucât rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA, iar valoarea unei insule ecologice este de 10.000 Euro fără TVA, iar pentru acest tip de insule nu sunt necesare lucrări de construcții-montaj.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)