Viitorul sună mai bine pentru Clubul Voința





După ce ani de zile a fost lăsată să se degradeze din ce în ce mai mult, clădirea clubului sportiv Voința de pe malul Mureșului a fost preluată în acest an de către Primăria municipiului Arad, care intenționează să o reabiliteze. Mai mult, după cum a anunțat Ciprian Cristea, președintele Asociației Rubio, se intermediază un parteneriat între „Voința” și Universitatea Aurel Vlaicu pentru a putea facilita dezvoltarea clubului.
În ceea ce privește reabilitarea clădirii care găzduiește cel mai vechi club de canotaj din România, imobil inaugurat în 1927, decizia a fost luată, însă mai trebuie finalizată documentația, până când se va putea trece la treabă.
„Cel mai mare pas pe care am reușit să îl facem cu actualii conducători ai clubului Voința a fost ca municipalitatea să devină proprietarul acestei clădiri. De ani de zile ne dorim să devenim proprietarii clădirii. Suntem conștienți că fără a fi proprietari nu puteam nici din bani publici, nici din alte surse de finanțare europeană să investim acolo. Am depășit această etapă, avem clădirea în cartea funciară și tot în această perioadă rece se fac documentațiile care sunt stufoase (…). Vom vedea dacă vom primi o finanțare europeană, fie bani din bugetul propriu, astfel că în următii doi ani, doi ani jumate, clădirea să fie reabilitată. Până atunci, dacă va fi nevoie de ceva, o să o punem în siguanță…”, a spus Călin Bibarț.
Aradul are o tradiție în ceea ce privește canotajul, aici fiind înființată încă din 1890 „Societatea de Canotaj” din Arad, care era al nouălea club de acest fel din Ungaria de atunci.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)