Lucrările de la Spitalul de Oncologie continuă: ,,Este o lucrare foarte mare și foarte importantă pentru tot județul Arad”





Comunicat. Pe șantierul noului spital de Oncologie, construit de Consiliul Județean Arad, lucrările au intrat într-o nouă etapă.
Pe interiorul clădirii s-a ajuns la faza finisajelor la ultima mână (stratul final de zugrăveli la parter, stratul izolant în băi, zugrăvelile finale la demisol). Au fost montate lifturile pentru transportul pacienților pe targă și pentru personal, au fost finisate tavanele de la etaj.
Având în vedere că imobilul care va găzdui spitalul de Oncologie, de pe strada Vincențiu Babeș, este o clădire de patrimoniu, intervențiile la fațadă trebuie să respecte reguli speciale.
Consiliul Județean Arad a început lucrările de reabilitare a fațadei, au fost montate schelele, iar exteriorul clădirii va fi readus la starea inițială. Prin urmare, Consiliul Județean va reda Aradului o clădire de patrimoniu, modernizată.
În această perioadă se lucrează și la restaurarea balustradei interioare pe care președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a insistat să o salveze, pentru a fi repusă în valoare.
,,Este o lucrare foarte mare și foarte importantă pentru tot județul Arad. Județul nostru pe primele locuri la nivel național la incidența îmbolnăvirilor de cancer, de aceea investim într-un spital nou, printr-un proiect câștigat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. După finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii, secția va fi funcțională cu dotările deja existente și cu cele prevăzute în proiect. În plus, ne dorim ca anul viitor să continuăm să investim în dezvoltarea serviciilor medicale de Oncologie și am încredere că pacienții arădeni care astăzi se tratează în alte județe vor găsi aici condițiile pe care le caută în străinătate, ori la Timișoara sau la Cluj”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)