marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ample controale ale Poliției, în acest weekend

    de Special Arad | 14 august 2021, 8:53 AM | Naţional

    0

    imagine cu rol ilustrativ

    În perioada 13 – 15 august, Poliţia Română va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, atât în apropierea lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări publice circumscrise sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi Zilei Marinei Române.

    La nivel naţional, în medie, zilnic, aproximativ 8.000 de poliţişti se vor afla în teren şi vor acționa cu aproximativ 2.700 de autospeciale. Astfel, la activități vor participa polițiști de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi, luptători de la acțiuni speciale și din cadrul altor structuri.

    În fiecare zi, în toată țara, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

    Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu peste 300 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv cu dispozitivele TrueCam.

    Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în medie, pe zi, în 164 de trenuri de călători, în 170 de staţii şi triaje de cale ferată, în 9 aeroporturi şi 19 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

    Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

    Recomandări pentru conducătorii auto:

    Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră.

    Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

    Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

    Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat această intenție. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.