marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update Un bulgar, primul adversar al lui Copil la Wimbledon 2021. Arădeanul a primit wild-card pe tabloul de dublu!

    de Dan Lazăr | 22 iunie 2021, 12:37 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

    0

    UPDATE. Copil a câștigat cu scorul de 6-4, 6-3, după 68 de minute de joc.

    România este reprezentată de şapte tenismene, dar şi de Marius Copil, în calificările de la Wimbledon. Arădeanul îl înfruntă, marți, pe bulgarul Dimităr Kuzmanov, 27 de ani, ocupantul locului 244 mondial, sportiv care trece printr-o perioadă fastă a carierei, el ajungând pe locul 237 mondial, cea mai bună clasare a sa, în urmă cu o lună. În singurul meci direct, Copil l-a învins pe Kuzmanov la Napoli, în 2016, scor 6-3, 4-6, 6-2.

    Ajuns pe locul 222 mondial, după ce în ianuarie 2019 era pe locul 56 mondial, tenismenul legitimat la CS Dinamo București nu s-a mai calificat pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam de la US Open 2019. În cazul în care trece de reprezentantul Bulgariei, Copil va juca cu câștigătorul partidei dintre Antoine Hoang (Franţa), favorit 31, și Thai-Son Kwiatkowski (SUA).

    Altfel, Copil a fost informat de organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon că a primit un wild card pentru a participa direct pe tabloul principal al probei de dublu, unde va face pereche cu britanicul Jay Clarke. Copil este clasat pe locul 238 la dublu, în timp ce partenerul său este pe 1039 în aceeași ierarhie. Jay Clarke, 22 de ani, a primit un wild card și pentru tabloul de simplu, împreună cu alți trei britanici, Andy Murray (124 ATP), Liam Broady (145 ATP) și Jack Draper (321 ATP).

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.