Pompierii arădeni, în așteptarea unor autospeciale noi care să le înlocuiască pe cele cu o vechime de 25 de ani





Pompierii sunt oamenii de bază în multe momente dificile. Aceștia sunt chemați să intervină aproape de fiecare dată când vorbim despre o misiune în care se salvează vieți. Și totuși, în primul rând, ei sting incendii, iar pentru asta au nevoie de echipamente pe măsură, autospeciale care să se ridice la nivelul așteptărilor și care să le facă misiunea mai ușoară.
Chiar de aceea, pentru că există o problemă reală legată de aceste autospeciale la nivelul țării, nu doar în Arad, astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne s-au semnat două contracte în valoare de 156 de milioane de euro prin care, în următorii doi ani, în curțile pompierilor din toată țara vor ajunge 476 de mașini de stingere.
Se pare că, din cauza birocrației, dar și a sumei despre care vorbim, accesarea acestor fonduri a durat câțiva ani de zile. După toată această perioadă însă, a venit promisiunea cum că România va scăpa de autospecialele vechi de 25-30 de ani și pompierii vor avea cu ce să lucreze.
„Mijlocul de intervenție de bază al pompierilor sunt mașinile de stingere de incendii, inclusiv la inundații și descarcerare. Peste 25 de ani vechime au aproximativ 40 la sută din mașinile de stingere ale pompierilor, unele dintre ele depășind 30 de ani. Aceste autospeciale sunt încă în dotare și sunt folosite ca cisterne de intervenție. Astăzi, după mai multe tentative în ceea ce privește acest proiect, putem spune că s-au realizat deja mai multe dotări. Aici vorbim despre mașini de stingere a incendiilor„.
Cinci autospeciale mai vechi de 25 de ani la Arad
La Arad, conform reprezentanților ISU, situația nu este una chiar atât de „întunecată”. Mai exact, în tot județul Arad se găsesc doar cinci autospeciale foarte vechi și care ar urma să fie schimbate (în cel mai bun caz), una dintre ele fiind în momentul de față defectă. Acestea sunt în Bârzava, Ineu, Sebiș și Arad.
Pe de altă parte, în afară de vechimea acestor echipamente, pompierii se arată mulțumiți de tot ce au în dotare, mai ales pentru că dispun de cel puțin o autospecială cu care pot să intervină și în afara județului și cu care au plecat de mai multe ori în misiuni externe, ultima fiind în urmă cu aproximativ o săptămână la Timișoara.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)