Cel mai vechi club de canotaj din România, Voința Arad, preluat de municipalitate. Se dorește reabilitatea clădirii simbol de pe malul drept al Mureșului





„Restaurăm clădirea celui mai vechi club de canotaj din România!” este anunțul făcut de primarul Călin Bibarț. Pentru aceasta însă Primăria Arad a trebuit mai întâi să parcurgă toți pașii necesari în vederea clarificării situației juridice a respectivului imobil. Astfel Clubul nautic Voința este preluat de municipalitate, care urmează să identifice resursele necesare pentru restaurarea clădirii și asigurarea condiților de reluare a activității sportive. „Restaurarea și redarea frumuseții de odinioară a acestui obiectiv definitoriu pentru istoria arădeană este prioritatea noastră. Actuala clădire a Clubului nautic <<Voința>> a fost inaugurată în 1927, înglobând clădirea veche din lemn, existentă încă de la înființare. Nu trebuie să uităm nici faptul că <<Societatea de Canotaj din Arad Mureș>>, înființată în 1890, era al nouălea club de acest fel din Ungaria de atunci, devenit în anul 1953 secţie de canotaj şi caiac-canoe a <<Clubului Voinţa>>. De altfel, prin această nouă secție se continua tradiția canotajului arădean, primul campionat naţional din România de canotaj organizându-se la Arad, în 1924”, a spus primarul Călin Bibarț.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)