Recomandările MAE pentru cetățenii români care se află în zona de conflict din Israel





La propunerea ministrului Bogdan Aurescu a fost constituit un Task Force care să evalueze situaţia şi să sprijine cetăţenii români care se află în zona de conflict. MAE recomandă cetăţenilor români din regiune să manifeste atenţie şi vigilenţă sporite, informează Adevarul.ro.
„MAE regretă profund toate pierderile de vieţi înregistrate în ultimele zile în rândul populaţiei civile, acestea trebuind evitate cu orice preţ. Aceste evoluţii au potenţialul de a deteriora grav situaţia de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor. Realizarea unei păci durabile în regiune rămâne un obiectiv esenţial. În acest sens, România aminteşte ataşamentul faţă de valorile dreptului internaţional şi reiterează susţinerea pentru implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate ca singura opţiune viabilă de natură să răspundă aspiraţiilor legitime ale părţilor”, se arată în comunicatul de presă al MAE.
La propunerea ministrului Bogdan Aurescu a fost constituit un Task Force care să evalueze situaţia şi să sprijine cetăţenii români care se află în zona de conflict. Până acum nu au existat solicitări de asistenţă consulară.
„Totodată, MAE precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituţiei, a fost constituit un Task Force care s-a întrunit de urgenţă pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei, precum şi identificarea principalelor direcţii de acţiune menite să sprijine cetăţenii români şi membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict. Până la acest moment, misiunile diplomatice ale României la Tel Aviv şi Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români”, precizează ministerul de Externe.
MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum şi la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.
Sursa: Adevarul.ro
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)